Obragas

20 december 2001

Obragas sluit collectief electriciteitscontract af voor 282 klanten

Per 1 januari 2002 gaat het Helmondse energiebedrijf Obragas Holding N.V. elektriciteit leveren aan 282 nieuwe klanten. De klanten hebben zich verenigd in 4 inkoopcollectieven. De looptijd van het contract is
1 of 2 jaar. Het belangrijkste voordeel voor de klant is een lage elektriciteitsprijs. Het totale volume bedraagt ca. 139 GWh. Holland Power Energy Consultants B.V. is als adviserende partij opgetreden.

De nieuwe klanten zijn verdeeld in 4 inkoopcollectieven, namelijk NBVT/CBM (Nederlandse Bond Van Timmerfabrikanten/Centrale Bond van Meubelfabrikanten, 110 deelnemers), KvK (Kamers van Koophandel Haaglanden, Rivierenland en Utrecht, 78 deelnemers), KBGBB (Koninklijke Bond voor de Groothandel in Bloembollen en Boomkwekerijprodukten, 47 deelnemers), RVT (Research Vereniging Textielverzorging, 47 deelnemers). De looptijd van de contracten voor NBVT/CBM is 2 jaar, voor de overige collectieven is de contractduur 1 jaar. De deelnemers zijn over geheel Nederland verspreid. Per deelnemer wordt een individueel contract afgesloten. De basis van de contracten is bij elke deelnemer hetzelfde. Daarnaast kunnen individuele wensen flexibel en specifiek worden ingevuld, zoals bijvoorbeeld een verzamelfactuur als een onderneming meerdere vestigingen heeft in Nederland of bepaalde managementinformatie.

Holland Power heeft voor Obragas gekozen om haar concurrerende prijs, de snelle en professionele aanpak tijdens het tendertraject en haar flexibiliteit. Verder zijn er geen boeteclausules voor meer- of minderverbruik in het contract opgenomen, wat opmerkelijk is. Ook is afgesproken dat Obragas de klanten ondersteunt in het opzeggen van het elektriciteitscontract bij hun huidige leverancier.

Vanaf 1 januari 2002 zijn klanten met een elektrische aansluitwaarde vanaf 3 x 80 A vrij om hun eigen elektriciteitsleverancier te kiezen. In Nederland zijn dat zo'n 60.000 bedrijven (= 29% volume van de elektriciteitsmarkt). Daarnaast moet de meetinrichting van de bedrijven voldoen aan de wettelijke eisen genoemd in de meetcode. In 2001 zijn de grotere klanten vrijgekomen en zoals het er nu naar uitziet komt de rest van de markt vrij in 2004.

De laatste tijd verenigen brancheleden zich steeds vaker tot een inkoopcollectief, waardoor op grotere schaal energie kan worden ingekocht, waardoor de prijs aanzienlijk lager is. Obragas sloot onlangs een mantelovereenkomst af met Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) en de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) voor de levering van gas en met Duurzaam Bedrijvenoverleg Boxmeer voor het leveren van elektriciteit.

Holland Power Energy Consultants B.V. stelt zich ten doel om eindverbruikers van energie individueel of collectief te ondersteunen bij het optimaliseren van de inkoop op de geliberaliseerde Europese energiemarkt. Bij deze ondersteuning staat onafhankelijkheid, objectiviteit en klantgerichtheid centraal.

Voor meer informatie neemt u contact op met Paul Sparnaaij T 0492 594 917
F 0492 594 990