Wessanen NV

Wessanen verkoopt activiteiten in Thailand

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv deelt mee dat Golden Foods International Co., Ltd (GFI), Bangkok, Thailand, en Golden Foods Marketing GmbH (GFM), Duitsland zijn verkocht aan Grampian Country Food Group Ltd., Aberdeen, Verenigd Koninkrijk. De gezamenlijke jaaromzet van GFI en GFM bedroeg in 2000 circa EUR 70 miljoen.

De desinvestering van GFI en GFM is een belangrijke volgende stap voor Wessanen in de voortgaande strategische focus op gezonde, natuurlijke voeding en specialiteiten voor de gezondheids- en kwaliteitsbewuste consument. In dit kader paste het pluimveebedrijf niet langer in de strategie. Met de koper zijn afspraken gemaakt over de continuering van de levering van kippenvlees aan onze succesvolle europese convenience foods bedrijven.

De activiteiten zijn verkocht voor ongeveer de boekwaarde. Het afboeken van een gedeelte van de in het verleden betaalde goodwill zal resulteren in een buitengewone last van circa EUR 30 miljoen. Zoals eerder gepubliceerd zullen de desinvesteringen van het belang in Campari en de zuivelactiviteiten in de Verenigde Staten een buitengewone bate opleveren van in totaal ruim EUR 140 miljoen.

Met een jaaromzet van bijna GBP 1,5 miljard is Grampian Country Food Group een grote voedingsmiddelenproducent in het Verenigd Koninkrijk, met name gericht op de productie van kippen- en varkensvlees.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv