FNV

Commotie over verkoop Recreatiepark Hunzedal
Regio Noord - groningen@vc.fnv.nl

Als de raadsvergadering van de http://www.sdu.nl/staatscourant/gem/gem356d.htm (gemeente Borger-Odoorn) donderdagavond 20 december 2001 hiermee instemt, gaat http://www.hunzedal.nl/ (Recreatiepark Hunzedal) te Borger over in handen van de Nederland Vakantie Groep BV. Er is echter commotie onder het personeel ontstaan omdat 9 van de 55 personeelsleden niet meer voorkomen in het nieuwe `organigram` van dit park na de overname. Kortom, die functies verdwijnen. Regiobestuurder Lex Makkinje verlangt van de gemeente een aanpassing van het sociaal statuut om de gevolgen voor het personeel te beperken.

"Vandaag jij, morgen ik"
Na een gesprek hierover tussen de gemeente Borger-Odoorn en de nieuwe eigenaar is er door hen gezamenlijk een brief uitgegaan naar alle personeelsleden dat de 9 getroffen personeelsleden `een passend aanbod` ontvangen voor 1 februari 2002. Ze staan dus niet op straat per 1 januari 2002 na de overdracht. Zoveel is duidelijk. Het personeel reageerde toch verslagen na deze aankondiging ook al lijkt het nu met een sisser af te lopen. Er heerst een stemming van: `vandaag jij, morgen ik!`

Onderhandeling sociaal statuut
De FNV Horecabond is `niet blij` met deze gang van zaken. Nu duidelijker wordt dat er mogelijk mensen buiten de boot gaan vallen na de verkoop, wordt er op dit moment weer met de gemeente over de voorwaarden van het sociaal statuut onderhandeld. De voorwaarden omtrent gedwongen ontslag zullen moeten worden aangepast, nu ze misschien al snel nodig zijn. Anders is de kans groot dat de ledenvergadering van de bond - op donderdag 20 december om 16.00 uur in Hunzedal - de onderhandelaar terugfluit over deze paragraaf in de voorwaarden. Dat zou betekenen dat er geen sociaal statuut komt en dan kan ieder individueel lid gaan procederen bij de kantonrechter. Dat kost veel meer geld en moeite en dat kan nog worden voorkomen. De gemeente heeft nog niet gereageerd op het voorstel van de vakbond.

Nadere informatie
FNV Horecabond: Lex Makkinje, 06-51225255.
l.makkinje@horecabond.fnv.nl (E-mail)

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.