TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-12-2001

Televisie
WAR CHILD
Uitzending donderdag 20 december
Nederland 2 - 21.05 uur

MARCO BORSATO VOOR WAR CHILD IN INGOESJETIË

De TROS zendt op donderdag 20 december een special uit waarin Marco Borsato Tsjetsjeense oorlogskinderen bezoekt. War Child Nederland ambassadeur Marco Borsato bezoekt verschillende Tsjetsjeense vluchtelingenkampen in Ingoesjetië. De kijker ziet onder welke erbarmelijke omstandigheden de gevluchte kinderen in de kampen leven en welke rol War Child vervult in het leven van deze kinderen.

Marco Borsato gaat onder meer langs bij het Little Star Project dat War Child Nederland financiert en inhoudelijk ondersteunt. In dit project helpt War Child Tsjetsjeense vluchtelingenkinderen bij de verwerking van hun oorlogservaringen. Wekelijks nemen honderden kinderen deel aan de therapeutische workshops van War Child. Marco Borsato praat met kinderen van het Little Star Project over hun leven in het vluchtelingenkamp. Daarnaast volgt hij de activiteiten van War Child om te zien hoe deze organisatie kinderen een oplossing biedt voor de verwerking van hun vaak verschrikkelijke oorlogservaringen. Met muziek, dans, toneel en tekenactiviteiten leren de kinderen spelenderwijs hun gevoelens te uiten en hun oorlogservaringen te verwerken. Op die manier krijgen ze weer vertrouwen in zichzelf, elkaar en de toekomst.

War Child streeft naar een gezonde, geestelijke ontwikkeling van oorlogskinderen, zodat zij kunnen bijdragen aan de vreedzame toekomst van hun land. War Child richt zich primair op psychosociale hulpverlening, waarbij gebruik wordt gemaakt van creatieve middelen.