Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kempen & Co en Labouchere bundelen krachten in Dexia Bank Nederland


· Kempen & Co en Labouchere gefuseerd tot Dexia Bank Nederland
· 'Introductie van ambitieuze, krachtige speler op de Nederlandse markt voor effectendiensten'
· Corporate Finance en Brokerage activiteiten van start onder merknaam Dexia Securities
Fusie afgerond
Met ingang van vandaag zijn Kempen & Co en Labouchere gefuseerd tot Dexia Bank Nederland. In juli van dit jaar rondde Dexia groep met succes een bod af op aandelen Kempen & Co, waarna onmiddellijk is overgegaan tot de integratie met Labouchere.

Introductie ambitieuze en krachtige speler op de Nederlandse markt voor effectendiensten "Met Dexia Bank Nederland introduceren wij een ambitieuze, krachtige speler op de Nederlandse markt voor effectendiensten", aldus Joop Krant, voorzitter van de Raad van Bestuur."De activiteiten van Kempen & Co en Labouchere vullen elkaar uitstekend aan. De distributiekracht in de retailmarkt van Labouchere, gecombineerd met de research en vermogensbeheerproducten van Kempen & Co, biedt ons bovendien unieke kansen om uit te groeien tot een belangrijke Europese speler". Dexia Bank Nederland heeft ruim 1300 medewerkers in dienst en verwacht in 2001 met genoemde activiteiten circa EUR 450 miljoen aan baten te realiseren.

Vertrouwde merknamen
Dexia Bank Nederland biedt een breed assortiment op effecten georiënteerde producten en diensten voor particuliere beleggers alsmede institutionele beleggers en ondernemingen. Op de particuliere markt is de bank actief onder vertrouwde merknamen als Alex, VEB Bottom Line (beide e-brokerage), Bank Labouchere (private banking en beleggingsproducten aangeboden via onafhankelijke tussenpersonen) en Legio (aandelenlease).

Op zowel de particuliere als institutionele markt is de bank actief in vermogensbeheer onder de naam Kempen Capital Management, waartoe de bekende reeks Orange funds behoren.

Corporate Finance en Brokerage activiteiten van start onder merknaam: Dexia Securities Op de institutionele en zakelijke markt introduceert de bank de nieuwe merknaam Dexia Securities. Onder dit label zijn inmiddels de effectenbedrijven van Kempen & Co en Labouchere geïntegreerd, alsmede de activiteiten van Kempen & Co op het gebied van Corporate Finance. Door de vorming van Dexia Securities in Nederland en een verdere integratie met de securities activiteiten binnen andere delen van Dexia groep, is een sterke uitgangspositie gecreëerd voor expansie in de overige Euronext-landen.

Dexia groep
Dexia Bank Nederland maakt deel uit van de Dexia groep. De Dexia groep is beursgenoteerd in Brussel, Parijs en Luxemburg. Met een marktwaarde van ruim 17 miljard euro staat Dexia hoog op de lijst van Euronext 100. De nauwe, grensoverschrijdende samenwerking met de diverse onderdelen van de Dexia groep stelt Dexia Bank Nederland in staat om klanten, zowel op lokaal als op Europees niveau, nog beter van dienst te zijn.

Management
De Raad van Bestuur van Dexia Bank Nederland bestaat uit Joop Krant (voorzitter), Peter Cornet (vice-voorzitter), Geert Dauwe, Evert Greup, Ieko Sevinga en Bart van der Vlis. Chris Bierman (voormalig voorzitter van Labouchere) is vanwege gezinsomstandigheden teruggetreden.

De Raad van Commissarissen van Dexia Bank Nederland bestaat uit Cor Brakel (voorzitter), Marc Hoffmann (vice-voorzitter), Michel Bouteille, Pieter van der Laan, Rembert von Lowis, Luc Onclin en Jean van der Spek.

Amsterdam, 21 december 2001
Raad van Bestuur Dexia Bank Nederland N.V.
Voor inlichtingen: Corine Horstra, corporate communicatie (tel. 020 - 5 571 425)

Nadere informatie omtrent Dexia Bank Nederland N.V. kunt u vinden op www.dexiabank.nl