Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdag op vrijdag 20-21 december 10:08 vrijdag 21 december 2001

Martin Panman
0592-383211

Automobilist zoekt het hoger op

ASSEN. Vannacht kreeg de politie de melding dat er een auto op een rotonde aan de Balkenweg stond. Terplaatse zagen de politiemensen dat een 31 jarige automobilist uit Assen op de rotonde rechtdoor was gereden. Hij reed daarbij een schrikhek en een bord omver. Na een blaasproef op het politiebureau bleek dat de man 300 ugl blies. Met een transactie en een rijverbod kon hij zijn weg vervolgen.

Auto in de sloot

HOOGEVEEN. Op de Toldijk zag de politie vannacht een auto in de sloot liggen. De bestuurder was niet meer bij de auto aanwezig. Onderzoek wees uit, dat het ging om een 20 jarige man uit Hoogeveen. De Hoogevener lag inmiddels in zijn bed. Hij werd uit bed getrommeld, aangehouden en over gebracht naar het politiebureau. Eerder op de avond was de man al gewaarschuwd door de politie omdat hij zich nogal luidruchtig gedroeg en alcohol gebruikt had. Ook trof de politie een zakje weed bij hem aan. De auto werd door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. De Hoogevener krijgt een proces-verbaal.

Zonder verzekering op de plof

EMMEN. Op de Hoofdstraat in Emmen zagen politiemensen donderdagavond een man op een bromfiets rijden. Na een stopteken stopte de man. Hij kon geen geldig verzekeringsbewijs overleggen en ook geen geldig bromfietscertificaat. Uit onderzoek bleek ook dat het bromfietsplaatje niet klopte met de gegevens van de bromfiets. De 16 jarige Emmenaar kreeg een pv.

Diefstal aanhangwagen

COEVORDEN. Donderdagavond werd er een aanhangwagen gestolen aan de Printer in Coevorden. De aanhangwagen was gekoppeld achter VW busje in stond in de berm. De 45 jarige eigenaar uit Gees had zijn auto met aanhangwagen ongeveer tien minuten onbeheerd laten staan. Toen hij terug kwam bleek de aanhangwagen te zijn gestolen. Het betreft een Westfalia, enkel asser met een grijze polyester bovenkap. De eigenaar deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe