Politiebericht Flevoland: gehele regio 21-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanrijdingen
ALMERE Een 28-jarige automobiliste uit Almere reed donderdagmiddag op de Rembrandtweg richting de Meindert Hobbemastraat. Bij de kruising met het Geuzepad botste zij tegen de auto van een 27-jarige inwoner van Almere die van rechts kwam. De 27-jarige raakte gewond. Hij kon ter plaatse door GGD-personeel behandeld worden (letsel onbekend).

BANT Op de Banterweg vond donderdagavond een aanrijding plaats. Een 21-jarige automobiliste uit Emmeloord reed noordwaarts over de Banterweg. Ze raakte van de weg af, vermoedelijk omdat zij even afgeleid was, en kwam op het fietspad tot stilstand. Door de GGD-ambulance is de vrouw ter controle naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Aanhoudingen
ALMERE Donderdagavond kreeg de politie een melding dat iemand met zwaarden op het Zeistpad stond. Ter plaatse zagen agenten een man met drie zwaarden in zijn hand. Toen de agenten riepen dat de verdachte de zwaarden moest laten vallen, gaf hij er geen gehoor aan en liep hij een woning binnen. Kort daarna kwam de verdachte zonder zwaarden naar buiten. Hij, een 34-jarige inwoner van Almere, is aangehouden, de zwaarden zijn teruggevonden en in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

URK De politie hield donderdagavond drie 15-jarige Urkers aan voor verdenking van diefstal van een snorfiets. De politie kreeg een melding van de eigenaar van de snorfiets dat hij deze teruggevonden had. Ter plaatse verklaarde hij tegenover de politie één van de jongens op zijn gestolen bromfiets gezien te hebben. De twee andere jongens verklaarden aan de politie dat zij de snorfiets woensdag ontvreemd hadden. Alle drie zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De ouders zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Overval
ALMERE Donderdagavond kreeg de politie een melding van overval op een winkel op de Oldewierde. Ter plaatse stelde de politie meteen een onderzoek in. Onder andere de omgeving werd uitgekamd op zoek naar de verdachten. Dit heeft nog geen resultaat opgeleverd. Volgens getuigen waren drie nog onbekende personen de winkel binnen gekomen, dwongen het personeel geld af te geven en renden daarna weg. Buro Slachtofferhulp ontfermde zich over de getuigen van deze overval. De politie onderzoekt de zaak verder.

Inbraken
URK Bij de politie zijn gisteren verschillende aangiften gedaan van auto-inbraken waarbij geluidsapparatuur ontvreemd werd. Een auto-inbraak op de Noorderpalen, in de Wijk (4), op de Bornholmlaan en op de Burg. J. Suchtelenlaan. De politie onderzoekt de zaak.

DRONTEN Bij de politie is gisteren aangifte gedaan van (pogingen van) woninginbraken op de Elburgerweg, op de Bunder (poging) en op de Van De Plasschelaan. De politie onderzoekt deze en andere aangiften van woninginbraken in de gemeente. Zij raadt bewoners aan om alert te zijn (denk aan beveiligingsmaatregelen) en om bij verdachte situaties contact op te nemen met de politie. Voor meer informatie over beveiligingsmaatregelen kunnen mensen kijken op www.keurmerkveiligwonen.nl of zij kunnen terecht bij de politie in hun buurt.

Overlast
LELYSTAD Op de Neringpassage zorgde een bij de politie bekende 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats donderdagavond voor overlast. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Controles
LELYSTAD Donderdagavond hield de politie verschillende verlichtingscontroles in de gemeente. s Ochtends controleerde zij in de Archipel. Daar kregen 14 fietsers een bekeuring voor het fietsen zonder licht. Op de Stationsdreef hield de politie s avonds een verlichtingscontrole. In totaal kregen daar 9 fietsers een bekeuring voor het rijden zonder licht. Ook bij een fietstunnel onder de Zuigerplasdreef controleerde de politie s avonds fietsers. Daar kregen 11 personen een bekeuring. Ondanks dat verschillende fietsers op de hoogte waren van de controles, fietsten zij toch nog zonder licht.

Aanrijding en alcohol
LELYSTAD Een 53-jarige Lelystedeling reed met zijn auto donderdagavond op de Houtribdreef vanaf het Lelycentre. Bij de rotonde zag hij de rand van de rotonde over het hoofd. De politie kwam ter plaatse en omdat zij vermoedde dat de man alcohol genuttigd had, is hij aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het resultaat van de blaastest was 1160 ug/l (2,54 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Met een rijverbod van 15 uur is hij heengezonden.