Arcadis

PERSBERICHT

Arnhem/Amsterdam, 21 december 2001

ARCADIS EN DELTA LLOYD VASTGOED SAMEN IN PLANONTWIKKELING

ARCADIS en Delta Lloyd Vastgoed gaan samenwerken op het gebied van planontwikkeling - het in ontwikkeling brengen van lokaties voor woningen, winkels en kantoren en bedrijventerreinen. Met de oprichting van de VOF Wocomm Nederland (op 50/50 basis) willen beide bedrijven nieuwe activiteiten op dit gebied in Nederland ontwikkelen in nauw overleg met betrokken gemeenten. Wocomm Nederland zal daarbij namens de ondernemingen de gronden voor deze projecten verwerven.

ARCADIS brengt in de nieuwe joint venture uitgebreide kennis en ervaring in op het gebied van planontwikkeling en grondexploitaties. Delta Lloyd Vastgoed heeft de financiële kennis en de ervaring in vastgoedontwikkeling en -beleggingen. Wocomm Nederland biedt ARCADIS en Delta Lloyd Vastgoed extra ruimte om hun positie in de markt voor locatieontwikkeling versneld uit te breiden. ARCADIS richt zich in deze markt vooral op het leveren van ontwerp- en ingenieurskennis en deels ook op specialistische uitvoeringsactiviteiten. Delta Lloyd Vastgoed is voornamelijk actief in de verwerving van projecten voor de eigen beleggingsportefeuille.

Jaap van de Poll, bij ARCADIS verantwoordelijk voor planontwikkeling zegt: "Twee sterke spelers in deze markt combineren hiermee hun kennis en ervaring. De markt profiteert omdat we samen gemeenten kunnen bijstaan in het ontwikkelen van nieuwe gebieden, en nu ook daar financiële ondersteuning voor kunnen bieden in de vorm van investeringsgelden. Wij verwachten dat als gevolg hiervan het in ontwikkeling nemen van nieuwe locaties kan worden versneld." Jaap de Vries, bij Delta Lloyd Vastgoed verantwoordelijk voor acquisities en projectontwikkeling vult aan: "Tevens is zo vanaf het begin van een project een integrale aanpak mogelijk en is een langjarige betrokkenheid bij de projecten gegarandeerd."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Zij neemt verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in deze integrale aanpak staat de meerwaarde voor de opdrachtgevers.
ARCADIS telt 8000 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 800 miljoen genereren. Arcadis is resultaatgericht, investeert voortdurend in kennis en vaardigheden, zodat opdrachtgevers maximale waarde kan worden geboden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes. Delta Lloyd Vastgoed is één van de divisies van het verzekerings- en bankconcern Delta Lloyd Nuts Ohra NV (vanaf 1 januari 2002 Delta Lloyd NV). Delta Lloyd Vastgoed is verantwoordelijk voor ongeveer 10% van het totaal voor eigen risico belegd vermogen van het concern (circa EUR 14 miljard). Er wordt met name belegd in direct onroerend goed in Nederland, waarbij men zich richt op kantoren, woningen en winkels. Dankzij jarenlange ervaring, een persoonlijke werkwijze en een krachtig financieel fundament is Delta Lloyd Vastgoed uitgegroeid tot een vooraanstaand vastgoedbelegger met een eigen gezicht.



Arcadis