Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-12-2001

Politieberichten district Binnensticht, 11.00 uur
Onder invloed

DRIEBERGEN RIJSENBURG Donderdagavond heeft de politie een 37-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Politieagenten werden om zeven uur naar de Hoofdstraat gestuurd waar een bestuurder zijn auto midden op de weg had geparkeerd. De agenten zagen dat de bestuurder in slaap was gevallen en roken een sterke alcohollucht. De 37-jarige man is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees uit dat hij 2,0 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is vier keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingenomen en met een dagvaarding kon hij het politiebureau verlaten.

Op de vuist na aanrijding

ZEIST Donderdagavond is een 59-jarige man uit Wijk bij Duustede na een aanrijding aangevallen door een 21-jarige automobilist uit Zeist.

De 59-jarige man zou voor de ingang van een pand aan de Driebergseweg hebben staan te wachten. De 21-jarige man uit Zeist stond met zijn auto voor het toegangshek te wachten en kwam plotseling hard achteruit rijden. Hierbij reed hij tegen de 59-jarige man aan. Deze gaf ter waarschuwing een klap op het dak van de auto. Hierop stapte de bestuurder van de auto uit en gaf het slachtoffer een kopstoot. Omstanders probeerden de bestuurder nog tegen te houden, maar de bestuurder dreigde ook hen aan te vallen. Vervolgens is de bestuurder weer ingestapt en weggereden.

Alerte getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd, zodat later de verdachte door de politie kon worden aangehouden. Het slachtoffer had letsel aan zijn aangezicht en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De politie van Zeist onderzoekt de zaak.

Bedreigingen in de bus

ZEIST Donderdagavond heeft de politie een achttal jongens aangehouden nadat zij in de bus een 15-jarige jongen uit Langbroek hadden bedreigd.

De politie kreeg om vijf voor twaalf de melding dat er in de bus, komende vanaf het stationsplein Driebergen, een passagier werd bedreigd door een groep jongeren. De bus zou rijden richting Doorn. Bij een bushalte aan de Molenweg stopte de bus en werden de verdachten, acht jongens uit Leersum en Doorn, aangehouden. De leeftijd van de verdachten varieert tussen de 13 en 16 jaar. Getuigen vertelden dat het slachtoffer eerder bij een school was mishandeld door de groep en vervolgens in de bus is bedreigd met een mes.

De verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Een arts heeft het slachtoffer bekeken en constateerde blauwe plekken en een dik oog. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontroles

MAARTENSDIJK/ZEIST De politie heeft donderdag op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden.

In Maartensdijk werd tussen acht uur en kwart voor elf s ochtends gecontroleerd aan de Tolakkerweg. De maximumsnelheid bedraagt hier 50 km/u. De snelheid van 1.612 voertuigen werd gemeten. 154 bestuurders reden te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

In Zeist werd tussen half twaalf en half drie gecontroleerd op de Utrechtseweg en op de Boulevard. Op beide locaties geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Aan de Utrechtseweg reden van de 1.235 gemeten voertuigen 80 automobilisten te hard. Aan de Boulevard werd de snelheid van 1.025 voertuigen gemeten. Hier reden 70 bestuurders te hard.