Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-12-2001
Persbericht district Rijn en Venen, 10.00 uur

Winkeldief aangehouden

WOERDEN Een 24-jarige vrouw uit Woerden werd donderdagmiddag tegen zes uur in een winkel aan de Wagenstraat aangehouden wegens winkeldiefstal.

De vrouw was door winkelpersoneel betrapt op het niet afrekenen van artikelen. De vrouw verklaarde vergeten te zijn de spullen te betalen. Zij kreeg een boete van 250 gulden.

Gewonden bij aanrijdingen

RIJN & VENEN Bij aanrijdingen in Maarssen en Zegveld raakten een bromfietser en een automobilist gewond.

In Zegveld had een bromfietster donderdagmiddag rond kwart over drie op de kruising Hoofdweg-Nijverheidsbuurt het idee dat een auto haar voor liet gaan. Beiden reden door, waardoor de brommer tegen de auto botste. De bromfietster, een 17-jarige inwoonster van Zegveld, is met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist, een 42-jarige inwoner van Alphen aan de Rijn, liep geen verwondingen op.

Doordat een 36-jarige automobilist uit Utrecht te laat zag dat een 48-jarige automobilist uit Maarssen op de uitvoegstrook van de Zuilense Ring stilstond, reed de Utrechter tegen de auto van de man uit Maarssen. Deze 48-jarige man klaagde over pijn in zijn nek en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Het ongeluk gebeurde donderdagavond rond half zeven.

Man bedreigd

MAARSSEN Na een melding, donderdagmiddag rond kwart voor vier, dat een medewerker van een winkel was bedreigd ging de politie in winkelcentrum Bisonspoor op zoek naar de verdachte. Zij troffen een groepje jongens aan en spraken hen aan. Toen de jongens niet wilden meewerken, pakte een agent een jongen beet. Hierdoor ontstond duw- en trekwerk, waarbij een 17-jarige jongeman uit Maarssen werd aangehouden. Dit was overigens niet degene die de winkelmedewerker bedreigde. De politie onderzoekt de bedreiging.