KERKEN IN ACTIE

Kerken weerhouden mensen van plunderingen

Partners Kerkinactie in Argentinië weerhouden mensen van plunderen

Kerkinactie ontvangt momenteel talrijke berichten en verklaringen van partnerorganisaties in Argentinië die zich grote zorgen maken over de ontwikkeling in hun land. Wij weigeren te accepteren dat ons lot zou zijn dat Argentijnen tegenover Argentijnen komen te staan. We hebben de verplichting om het leven van onze mensen recht te doen en we moeten stoppen met het recht doen aan de buitenlandse schuld en rente.

Argentinië betaalt meer dan 1300 miljoen dollar per maand aan schuldaflossing terwijl er in het land 14 miljoen armen zijn. De crisis explodeert in een land waar toch al straffeloosheid heerst en er geen gerechtigheid is en geen bescherming van de rechten van armen en zwakken, aldus de partners van Kerkinactie. Ze vertellen verder in opvallend felle bewoordingen: Het is zonneklaar dat de onverantwoordelijke handelswijze van de overheid en de leidende klasse dit land onregeerbaar heeft gemaakt.

Kerkinactie ontving een bericht van een gemeente waar de leden mensen weerhielden van plunderingen door zelf een inzameling te houden. Partners van Kerkinactie hebben aangedrongen op dit moment geen geld over te maken naar Argentinië omdat ze geen vertrouwen hebben in de banken. Kerkinactie heeft gehoor aan de oproep gegeven.