Gemeente Den Haag

2001-12-21: Nieuwe verkooppunten visvergunningen 2002

Sportvissers kopen hun visvergunningen vanaf 1 januari 2002 niet meer op het postkantoor, maar o.a. bij winkels die zich met hengelsport bezighouden. Achtergrond hiervan is dat de prijzen van vergunningen hierdoor niet stijgen. Daarnaast onderzoekt Stadsbeheer of de visrechten aan de 's-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging, kortweg GHV, kunnen worden overgedragen. Daarom is in een tussenfase -ter voorbereiding- de verkoop en distributie van visvergunningen in handen gegeven van GHV. In de loop van 2002 wordt duidelijk of de visrechten ook daadwerkelijk bij GHV kunnen worden ondergebracht.

De visvergunningen zijn vanaf 1 januari 2002 te koop bij:

Den Haag

Albatros - Dr. Lelykade 68-70

Jan Brune - Beeklaan 5A

De Goudvis - Stuyvesantplein 7

Haagse Hengelsport Centrum - Laan van Meerdervoort 280a

De Sportvisser - Goeverneurlaan 252

Klaas van der Heijden - Leijweg 1146

De Zwarte Vogel - Schalk Burgerstraat 274-284

Madestein Party-Centrum - Madepolderweg 100

Rijswijk

Dobey 3 in 1- Huis te Landelaan 45/47

Wateringen

Cees de Maa - Plein 25

Voorburg

Paddy Hengelsport , Ln. van NW Oosteinde 291

Monster

Avicentra , Hortensiastraat 10

De prijzen van de lokale visvergunningen dreigden in 2002 fors te stijgen als gevolg van een aangekondigde prijsverhoging bij de Haagse postkantoren. Om de prijzen stabiel te houden is de verkoop daarom - vooruitlopend op de overheveling van de visrechten - in handen gegeven van de GHV.

Veel Haagse sportvissers zijn lid van de GHV en kunnen de visvergunning inmiddels direct bij deze vereniging kopen. Sportvissers die geen lid zijn kunnen de Haagse visvergunning verkrijgen op voornoemde adressen. Vandaar dat met minder verkooppunten kan worden volstaan. De landelijke visvergunning is wel op het postkantoor verkrijgbaar.

De overheveling van de visrechten aan de GHV past in de uitwerking van het Waterplan (1999). Het Waterplan is gericht op verbetering van de waterkwaliteit en leefomstandigheden van de bijbehorende planten en dieren. Een goed visstandbeheer, ook onderdeel van het Waterplan, is een voorwaarde voor overheveling van de visrechten aan de s-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging. Stadsbeheer zal de overheveling met de hengelsportvereniging en beroepsvissers in 2002 verder uitwerken.

last update: 21 december 2001 ;pag.: 10380; auteur: 39