Vlaamse overheid

Verlenging lokale radio's tot 31 december 2002

Het Vlaams Parlement keurde vandaag het voorstel van decreet, ingediend door de heren Carl Decaluwé, Marino Keulen, Dany Vandenbossche en Jo Vermeulen, en mevrouw Margriet Hermans, 'unaniem' goed waarbij de vervaldatum van de bestaande erkenningen van de lokale radio's vastgelegd wordt op 31 december 2002. De erkenningen worden dus verlengd met één jaar.

Vlaams minister VAN MECHELEN, bevoegd voor de media, kondigde meteen aan dat het een laatste
overgangsmaatregel betreft vooraleer nieuwe erkenningen zullen worden toegekend aan particuliere radio-omroepen. Op 1 januari 2003 wil de minister immers met een nieuw radiolandschap van start gaan in de FM-band 102.4 - 107.9 MHz waarbij de leefbaarheid en het zendcomfort van de radio-omroepen beter wordt gegarandeerd.

Een verlenging van de huidige erkenningen voor een nieuwe duur van negen jaar is dus nu niet mogelijk. Nieuwe aanvragen tot erkenning zullen kunnen ingediend worden na vaststelling en goedkeuring van een nieuw frequentieplan door de Vlaamse regering en de aankondiging in het Belgisch Staatsblad door het Vlaams Commissariaat voor de Media van de beschikbare frequenties.

persinfo : Philippe Heyvaert, woordvoerder van minister Van Mechelen - tel. 02 553 64 11 e-mail: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be


---