Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 21 december 2001

Interserve en 3xM betrekken pand in Amersfoort

HILVERSUM/ZEIST 3xM en Interserve betrekken in maart 2002 een gezamenlijk onderkomen op industrieterrein De Isselt in Amersfoort.

Naast een gezamenlijk adres hopen beide interkerkelijke organisaties ook andere vormen van samenwerking te ontwikkelen. 3xM ondersteunt christelijke televisieprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Interserve zendt christelijke professionals uit naar 'gesloten landen'.

Voor beide organisaties is de verhuizing een wegtrekken van de 'geboortegrond'. 3xM werd in 1980 opgericht door de EO en in 1983 werd ze verzelfstandigd. Wel bleef 3xM gevestigd in het EO-gebouw. Door de groei van zowel 3xM als de EO is er thans onvoldoende ruimte voor beide organisaties in het EO-gebouw en is 3xM op zoek gegaan naar passende huisvesting. "Om kostenbesparend te werken is gezocht naar huisvesting met andere christelijke organisaties, zodat we de faciliteiten in het gebouw kunnen delen", zegt 3xM-directeur Martien Timmer. "Interserve is daar vanaf het begin positief over geweest. We zijn blij op deze manier efficiënt te kunnen werken samen met een collega organisatie. Het is mogelijk in de nieuwe huisvesting door te groeien waardoor we niet direct weer hoeven te verhuizen."

Interserve was ruim 25 jaar, vanaf haar prille begin, gevestigd in het pand van bijbelschool De Wittenberg in Zeist. Door de groei van zowel Interserve als De Wittenberg werd het onderkomen daar echter te krap. In dezelfde tijd als 3xM is Interserve op zoek gegaan naar andere huisvesting. "In onze zoektocht hebben we contact gehad met diverse andere organisaties en zo kwamen we elkaar tegen. Voor een nieuwe locatie was een strategische plek tegen een redelijke prijs belangrijk", aldus directeur Henk Blom van Interserve. "Daarom zijn we erg gelukkig met dit pand in Amersfoort (aan de de Nijverheidsweg-Noord 133, red.). Het ligt strategisch en de huurprijs is goed"

Het nieuwe onderkomen zal voor 110.000 NLG verbouwd worden om het geschikt te maken voor Interserve en 3xM. Voor de dekking van deze kosten zijn beide organisaties thans op zoek naar sponsors.

Noot voor de redactie