Ingezonden persbericht

Jobdevil.nl geeft videocamera's weg

GELDERMALSEN, 21-12-2001 -- In de strijd om een positie tussen de bestaande banenbanken haalt nieuwkomer Jobdevil.nl een ouderwets middel uit de kast: kralen en spiegeltjes om inschrijvers te lokken.

Jobdevil.nl ziet er op het eerste oog uit als een gewone banenbank. Maar in plaats van het louter afbeelden van vacatures of CV's met een zoekrobot werkt Jobdevil.nl aan actieve bemiddeling. Men is er namelijk van overtuigd dat een bemiddelaar veel betere resultaten boekt dan een web robot. "Een bemiddelaar kent de organisatie waarvoor hij mensen werft. Wanneer een kandidaat een perfect CV heeft, kan het toch gebeuren dat de bemiddelaar weet dat hij of zij niet in het team zou passen. Dat scheelt een hoop gesprekken of beter nog: het behoedt de partijen voor een teleurstelling," aldus de site. Voor deze werkwijze heeft Jobdevil.nl samenwerkingsverbanden met werving- en selectiebureau's. Voor iedere branche zijn één of meer gespecialiseerde bureau's ingeschakeld. Een bureau dat zich specialiseert in financiële functies spreekt tenslotte een heel andere taal dan een P&O-bureau.

In twee maanden tijd heeft de site honderden vacatures ingeschreven. Dit is meer dan "gewone" werving- en selectiebureau's bereiken, zeker startende. Het is dus duidelijk dat de formule krachtig werkt en daarom verloot Jobdevil.nl digitale videocamera's onder de kandidaten waaraan dat succes te danken is. Dat werkt als volgt.

Een kandidaat kan twee wegen bewandelen: zich inschrijven of reageren op een vacature. Vervolgens neemt een aangesloten weving- en selectiebureau contact op en start een traditionele bemiddeling. Nadat dit heeft geleid tot een nieuwe baan dingt de kandidaat mee naar de camera. Onder elke 10 bemiddelingen wordt een camera verloot. Voor kandidaten is de service geheel gratis.

Kan het vandaag de dag nog wel, een gratis internetdienst die dure dingen weggeeft? "Wij verdienen aan de bemiddelingen door de aangesloten bureau's kosten in rekening te brengen, overigens op basis van no cure no pay," aldus Arjen Jongeling van Jobdevil.nl. "Vervolgens geven wij alleen prijzen weg aan mensen waaraan wij geld hebben verdiend. Zo bedanken we ze voor ons succes. Als het een periode minder zou gaan, hoeven we ook minder prijzen weg te geven. De baten gaan voor de kosten uit en dat is een gezonde manier van doen."

Voor meer informatie: http://www.jobdevil.nl



Ingezonden persbericht