Ingezonden persbericht


Managementbenoemingen binnen IBM Global Services Nederland

Met ingang van 1 januari 2002 heeft de heer Kees Donker (50), directeur IBM Global Services Nederland, een nieuwe, internationale functie aanvaard binnen IBM. Hij zal de functie vervullen van Director of Business Information IBM Global Services EMEA, met als standplaats Parijs. In deze rol zal de heer Donker verantwoordelijk zijn voor alle aspecten omtrent de IT-systemen binnen de IBM organisatie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De heer Donker is in augustus 1995 in dienst getreden bij IBM en heeft daarbij leiding gegeven aan verschillende afdelingen binnen IBM Global Services. Vanaf 1 november 1999 was de heer Donker Directeur van IBM Global Services Nederland.

Peter Mous (41) zal Kees Donker per 1 januari 2002 opvolgen. De heer Mous bekleedde van 1997- 2000 de functie van Director IBM Communications Sector (Telco, Media, Utilities) verantwoordelijk voor de landen Engeland, Ierland, Nederland en Zuid Afrika (Regio Noord). Per 1 januari 2001 was de heer Mous werkzaam als IBM Global Services Executive voor de Communications Sector, Regio Noord.

Met ingang van 1 februari 2002 zal Piet Bil (36) worden benoemd als directeur Business Innovation Services (BIS), een onderdeel van IBM Global Services Nederland. In zijn vorige functie was de heer Bil werkzaam als Global Client Services Principal verantwoordelijk voor de strategie en de uitvoering van alle IBM Global Services onderdelen bij Philips Electronics NV. De laatste zes jaren was de heer Bil werkzaam als Services en Project Executive binnen het MKB en de Banking en Industrial sector.

IBM Global Services (IGS) is 's werelds grootste Informatie en Communicatie Technologie (ICT) dienstverlener met een omzet van meer dan 32 miljard dollar en meer dan 140.000 medewerkers (gegevens 2000). Business Innovation Services (BIS), een onderdeel van IGS, is 's werelds grootste business en IT consultancy organisatie, waarbinnen onder andere industrie gerelateerde materie kennis (business knowledge) en integratie expertise (system integration) zijn gebundeld.