Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-12-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 13.25 uur) Vrijdag 21 december 2001

Heerlen, aanrijding onder invloed:
Een 35 jarige inwoner van Maastricht is vrijdagmorgen 21 december 2001 betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuw Eyckholt te Heerlen. De bestuurder bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
Door onbekende oorzaak raakte de automobilist uit Maastricht vrijdagmorgen omstreeks 02.35 uur met zijn auto van de rijbaan waarna hij met zijn auto tot stilstand kwam tegen een peiler van een brug. De automobilist zou door een andere personenauto gesneden zijn waardoor de inwoner van Maastricht had moeten uitwijken met het vermelde gevolg. Automobilisten die kort na de aanrijding langs kwamen rijden wilden hulp bieden maar bemerkten dat de automobilist gedronken had en dat deze wilde weglopen. Zij konden de automobilist ter plaatse houden tot de komst van de politie. De automobilist werd na het vaststellen van het alcoholgebruik aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.6 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Zijn auto liep behoorlijk wat averij op bij de aanrijding en moest door een bergingsbedrijf worden weggetakeld.

Heerlen, rijden onder invloed:
De politie heeft vrijdagmorgen 21 december 2001 tegen een 46 jarige inwoner van Kerkrade proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank. Een politiepatrouille zag omstreeks 02.15 uur een personenauto over de Geerstraat te Heerlen rijden echter op de verkeerde weghelft. De personenauto werd daarop achterna gereden door de politieauto waarbij bleek dat de automobilist ook nog eens tweemaal een rood licht van een verkeerslichtinstallatie negeerde. Na het zien van het stopteken op de politieauto ging de automobilist meteen fors in de remmen waarna hij ook meteen weer stevig optrok en doorreed. Uiteindelijk stop te bestuurder op de Dr. Poelstraat. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek dat deze behoorlijk diep in het glaasje gekeken had. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking verleende aan een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan van bijna 2.3 promille. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Hoensbroek, autoinbreker aangehouden:
Donderdagavond 20 december 2001 is een 26 jarige inwoner van Hoenbroek op heterdaad betrapt door de eigenaar van een personenauto in wiens auto werd ingebroken.
De 39 jarige eigenaar van de auto woonachtig te Brunssum, samen met een kennis, zagen donderdagavond omstreeks 23.00 uur op de Professor van der Waalsstraat te Hoensbroek een onbekende man in zijn auto zitten. Nadat zij vroegen wat de bedoeling was zei de onbekende man dat het zijn auto was waarin hij zat. De eigenaar en de kennis haalden daarop de man uit de auto. Daarbij vielen twee autoradios op de grond en een schroevendraaier, terwijl de onbekend man ook nog een schroevendraaier in zijn handen had. De man wilde weg, maar dat werd voorkomen door hem in bedwang te houden tot de komst van de gewaarschuwde politie. Deze heeft de man aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Een van de aangetroffen autoradios was afkomstig uit de opengebroken personenauto van de 39 jarige inwoner van Brunssum. Tegen de inwoner van Hoensbroek is proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een verder onderzoek in naar de herkomst van de tweede autoradio. De aangehouden verdachte vertelde dat dit zijn autoradio was maar daaraan wordt sterk getwijfeld.

Heerlen, insluiping:
Donderdag 20 december 2001 heeft in een woning aan de Astertstraat te Heerlen een insluiping plaatsgevonden. De bewoonster was omstreeks 17.00 uur elders in de woning en had de achterdeur niet afgesloten. Ongemerkt is een onbekende de woning binnen geslopen waarbij uit een in de keuken liggende tas de beurs werd ontvreemd. In de beurs was een geldbedrag van enkele honderden guldens aanwezig. De bewoonster heeft van de diefstal aangifte gedaan.