Centrum voor Wiskunde en Informatica

Onderzoek Studiegroep en N&T naar verspreiding Euromunten

Hoeveel Franse of Duitse euromunten zult u eind volgend jaar in uw portemonnee aantreffen? Om deze vraag te onderzoeken laten de Studiegroep Wiskunde met de Industrie en het wetenschapsmagazine Natuur & Techniek scholieren de verspreiding van euromunten meten. Dit is een eenmalig experiment. Daarnaast zullen wiskundigen de achterliggende theorie gaan onderzoeken. Dit gebeurt in het kader van de 'Studiegroep Wiskunde met de Industrie'.

De Studiegroep Wiskunde met de Industrie wordt in 2002 georganiseerd door het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) en de Universiteit van Amsterdam. In februari 2002 buigen zo'n zestig wiskundigen uit heel Nederland zich een week lang over praktische problemen uit het bedrijfsleven en de industrie. De theorie van de verspreiding van euromuntjes is daar een van.

Voor meer informatie zie het persbericht (21 december 2001): www.cwi.nl/cwi/press-releases/2001/euro-1201.html, de eurodiffusiesite: www.wiskgenoot.nl/eurodiffusie en www.natutech.nl. Scholen die willen meedoen, kunnen zich aanmelden op de eurodiffusiesite.

---