FNV BONDGENOTEN

Taxichauffeurs demonstreren bij gemeentehuis Purmerend

Taxichauffeurs demonstreren bij gemeentehuis Purmerend

Een groep van 250 taxichauffeurs van Nedtax heeft vanochtend actie gevoerd bij het gemeentehuis van Purmerend. De chauffeurs dreigen hun baan te verliezen, omdat acht gemeenten, waaronder Purmerend, na een openbare aanbesteding ervoor hebben gekozen om het gehandicaptenvervoer door Connexxion te laten verzorgen. Connexxion wil het personeel van Nedtax niet één-op-één overnemen. FNV Bondgenoten acht de gemeente hiervoor verantwoordelijk: die had in het bestek de voorwaarde moeten opnemen dat de nieuwe vervoerder een baangarantie afgeeft aan het personeel van de oude vervoerder.

Remko Mast, bestuurder FNV Bondgenoten: 'De gemeente verschuilt zich achter een extern adviesbureau, dat de aanbesteding heeft geregeld, maar daar hebben wij geen boodschap aan. We hebben de eis op tafel gelegd dat de gemeente Purmerend nu zowel Nedtax als Connexxion uitnodigt voor een gesprek met ons, zodat we afspraken kunnen maken over een baangarantie voor de taxichauffeurs. Dat gesprek moet in de eerste week van januari 2002 plaatsvinden. Worden er dan geen spijkers met koppen geslagen, dan staan we 7 januari weer met z'n allen op de stoep van het gemeentehuis'.

Afgelopen woensdag voerden de chauffeurs van Nedtax al actie bij het gemeentehuis van Zaandam. Aan die actie deed, net als vandaag, ook een groep gehandicapte klanten van Nedtax mee. Ook zij maken zich zorgen over de toekomst: velen van hen rijden al jaren met de dezelfde chauffeur mee.