Politiebericht Eindhoven e.o. 21-12-2001

1e persbericht 21 december 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd
Een 20-jarige vrouw uit Mierlo is donderdag om 21.05 uur van haar tas beroofd. De vrouw liep met haar vriendin op de Fellenoord ter hoogte van het Beursgebouw toen twee personen op een bromscooter langs kwamen rijden en haar tas van de schouder rukten. In de tas zat een portemonnee met fl. 40,= en een treinabonnement.

Eindhoven: Bejaarde vrouw in haar woning overvallen Donderdagavond rond 22.50 uur is een 76-jarige vrouw in haar woning aan het Amandelpark door drie personen overvallen. Zij kwamen met een smoesje binnen en bedreigden haar met een vuurwapen. Zij pakten haar portemonnee af en haar pinpas. Onder bedreiging moest zij haar pincode afgeven. Er zouden ook enkele sieraden meegenomen zijn. De overvallers zouden tussen de 16 en 20 jaar oud zijn. Een van hen zou een witte bivakmuts op gehad hebben. De politie vraagt getuigen zich te melden op 0900 8844.

Eindhoven: Man met boksbeugel
Bij een controle is op de Achterom een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij bleek een boksbeugel in zijn broekzak te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw onder invloed tegen politieauto Op de Ten Hagestraat is vrijdag om 4.20 uur een 32-jarige automobiliste uit Nederweert aangehouden. De bemanning van een politieauto zag haar de busbaan oprijden en ging er achter aan. De vrouw stopte en reed achteruit tegen de politieauto. Zij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,85 promille. Zij moest haar rijbewijs inleveren. De autos hadden lichte schade.

Eindhoven: Drie mannen na vechtpartij aangehouden Vrijdag om 5.40 uur zijn op de Veldmaarschalk Montgomerylaan en de Vincent van den Heuvellaan drie Eindhovenaren van (2x) 20 en 23 jaar oud aangehouden. Zij zouden bij de Bunker gevochten hebben. Daarbij raakte een 21-jarige Eindhovenaar licht gewond. Hij had een blauw oog en een wondje aan zijn wenkbrauw. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte autodiefstal aangehouden
Donderdagavond om 22.00 uur is op het hoofdbureau aan de Mathildelaan een 43-jarige man uit Weert aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij op 3 oktober op de Raiffeisenstraat een personenauto, merk Volvo, heeft gestolen. Hij is ingesloten.

Best: Inbraak in vrachtauto
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een geparkeerde Tsjechische vrachtauto op de weg 5700 op bedrijventerrein Ekkersrijt. Uit de wagen verdwenen bijna honderd boormachines. Het dekzeil was kapot gesneden.

Deurne: Vrouw aangehouden na diefstal
In een horecabedrijf in het centrum van Deurne is vrijdag om 1.45 uur een 26-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw werkt bij het bedrijf en wordt ervan verdacht geld, enkele honderden guldens, uit de kassa gestolen te hebben. Het geld werd in haar kleding aangetroffen. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Brand snel geblust
Vrijdag om 1.52 uur is brand uitgebroken in een opslaghal met chemische stoffen aan de Spaarpot. Bewoners van drie woningen aan de Nuenenseweg werden gewaarschuwd hun ramen te sluiten, vanwege de windrichting. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brandweer bluste de brand. Er wordt een onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Reusel: Verdachte autoinbraak aangehouden
Op het Kerkplein is vrijdag om 6.00 uur een 17-jarige jongen uit Hooge Mierden aangehouden. Een getuige had gezien dat hij overal tegen aan trapte en uiteindelijk in een geparkeerde auto ging. Daarin trof de politie hem aan. Er waren aan de auto geen inbraaksporen en het werd niet duidelijk van wie de auto was. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Trammelant na aanrijding
Drie personen zijn vrijdag om 1.30 uur op de Christinastraat aangehouden, nadat een van hen, een 35-jarige Eindhovenaar, met een auto op de Broekweg een voortuin was ingereden. Daarbij was een hek omgereden. De bestuurder was daarna verder gereden. De auto werd op de Christinastraat door de politie. De auto was flink beschadigd. Bij een onderzoek in de omgeving trof de politie de 35-jarige Eindhovenaar. Hij vertelde gereden te hebben in de beschadigde auto. Hij werd aangehouden, maar twee Veldhovense mannen van 22 en 25 jaar oud en een 21-jarige Veldhovense vrouw, probeerden de aanhouding te verhinderen. De twee mannen werden ook aangehouden. Zij zijn ingesloten. De 35-jarige Eindhovenaar bleek gedronken te hebben. Hij blies bijna 1,5 promille. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding.