Beers Bedrijfsauto

Duitse dealerorganisatie Beers Bedrijfsauto b.v. overgenomen door Scania Deutschland

---

21/12/2001
Met ingang van 1 januari 2002 zullen alle verkoop-, service- en dienstenactiviteiten van Beers Deutschland worden overgedragen aan importeur Scania Deutschland te Koblenz. De directie van Beers Bedrijfsauto acht, nu de onderneming sinds het begin van dit jaar een volle dochter van Scania CV AB is geworden, het ontplooien van activiteiten in het buitenland niet langer van strategisch belang voor de onderneming. De lease- en financieringsactiviteiten van Beers Dienstleistungen gaan per diezelfde datum over naar Scania Finance Deutschland.

Met de overname van de Beersvestigingen in Duitsland wordt het verzorgingsgebied van Scania Deutschland m.b.t. de verkoop, de service en de dienstverlening uitgebreid tot het economisch belangrijke deel in het westen van het land. De volledige integratie en de synergie van de activiteiten van Beers Deutschland met die van het verkoop en service apparaat van Scania Deutschland als één gezamenlijke organisatie, is vooral bedoeld om schaalvergroting te realiseren. De vestigingen van Beers Deutschland worden in de huidige vorm voortgezet; de betreffende rayondirecteuren in Hannover, Bochum, Münster en Kerpen blijven hiervoor verantwoordelijk. De heer Henk Rotman, Directeur Beers Deutschland zal vanaf het begin van volgend jaar leiding gaan geven aan de nieuwe afdeling Dealerontwikkeling van Scania Deutschland in Koblenz. In de personele bezetting van de vestigingen in Duitsland komt geen noemenswaardige verandering. Voor de medewerkers van Beers Deutschland te Bochum is in vrijwel alle gevallen een passende oplossing gevonden.

Door de integratie van de activiteiten van Beers Deutschland ontstaat een organisatorische eenheid met het reeds bestaande Scania dealernetwerk in Duitsland. Hiermee krijgt Scania de beschikking over 14 dealerbedrijven die tezamen ongeveer 55% van de markt bedienen. Samen met het net van 21 zelfstandige dealers beschikt Scania in Duitsland thans over een servicenetwerk van in totaal 200 locaties.