Gemeente Amsterdam


'Leven in de Vrolikstraat'

Op vrijdag 21 december om 17.15 uur neemt burgemeester Job Cohen het eerste exemplaar van het boekwerk 'Leven in de Vrolikstraat' in ontvangst uit handen van Cox Habbema, oud-jurylid van het gemeentelijk Startgeldproject. Dit vindt plaats in het stadsdeelkantoor Oost/Watergraafsmeer, Linnaeusstraat 89.'Leven in de Vrolikstraat' is een boek over de Vrolikstraat en haar bewoners, geschreven door de buurtgroep OASE, met als doel het negatieve stigma van de Vrolikstraat een positieve ombuiging te geven. Mede aanleiding voor het boek was de moord op een twaalfjarig meisje in maart 1993 door een psychisch gestoorde buurtbewoner. Oud-burgemeester Schelto Patijn schreef het voorwoord.

In januari 1996 won OASE de gemeentelijke Startgeldprijs van 5000 gulden voor hun Startgeldidee 'Vrolikstraat 100 jaar'. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat OASE in 1998 bij het 100-jarig bestaan van de Vrolikstraat het boek 'Vrolikstraat 100 jaar' zou uitgeven. Dit werd echter niet gehaald, vandaar dat de titel is gewijzigd in 'Leven in de Vrolikstraat'.

'Leven in de Vrolikstraat' wordt uitgegeven door de Stichting Oase, onder redactie van Peter de Boer, Jasper Schneider, Jan Abrahim Vos en Miep Wisselink. Jan Abrahim Vos zorgde voor de vormgeving en drukkerij Raddraaier voor het drukwerk. 'Leven in de Vrolikstraat' is vanaf 21 december te koop voor f 29,50 (¤ 13,39).Voor meer informatie over het boek kunt u contact opnemen met Jasper Schneider van de buurtgroep OASE, telefoon 6934086.

Cynthia Hendriks


© gemeente Amsterdam - 19-12-2001