Ingezonden persbericht

Barneveld, 15 december 2001

Actie Kerst...MIS op de Molukken
Werkgroep Maluku Tabakar Barneveld houdt 24 uur durende actie

De Molukse werkgroep Maluku Tabakar Barneveld organiseert op 21 en 22 december aanstaande een 24 uur durende actie in het centrum van Barneveld om stil te staan bij de noodlottige situatie van de bevolking op de Molukken. Met de 'stille' actie wil Maluku Tabakar Barneveld tevens de situatie op de Molukken onder de aandacht brengen bij de Barneveldse medeburgers.

De gewelddadigheden op de Molukken duren nu al bijna drie jaar voort en vooralsnog is er geen zicht op een einde aan het geweld. Met de kerstdagen voor de deur neemt de spanning alleen maar toe. Voor de Molukse bevolking zal er dit jaar wederom geen vrolijke en vreedzame kerst zijn. Vorig jaar hield de werkgroep met succes ook al een 24 uur durende actie. Net als de vorige keer draagt de actie de titel: kerst...MIS op de Molukken!

De actie vindt plaats onder de toren van de Nederlands Hervormde Kerk in het centrum van het dorp. De actie start vrijdag 21 december aanstaande om 19.00 uur en duurt tot 19.00 uur de volgende dag. Leden van de Barneveldse werkgroep alsmede sympathisanten elders uit het land zullen hier 24 uur lang met spandoeken en fakkels, de winterse kou trotserend, stil staan bij het lot van hun volksgenoten. Tevens zal er een informatiekraam over de toestand op de Molukken staan.

Om de actie kracht bij te zetten roept MTB de Barneveldse bevolking op dit initiatief te steunen en aan de actie deel te nemen. MTB nodigt de Barneveldse medeburgers en andere belangstellenden uit om tijdens de actie naar de Nederlands Hervormde Kerk te komen om zich te informeren over de situatie en solidariteit te tonen met de bevolking op de Molukken.

Voor de redactie:

'Maluku Tabakar' is een onafhankelijke organisatie en daarom niet gebonden aan een politieke of kerkelijke organisatie. Zij is in augustus 1999 ontstaan naar aanleiding van de verontrusting die is ontstaan bij de Molukse gemeenschap in Nederland. 'Maluku Tabakar' is een landelijke organisatie waarin werkgroepen uit 14 plaatsen zich hebben verenigd. Allen hebben zij hetzelfde doel voor ogen: veiligheid, stabiliteit en vrede op de Molukken.

Voor nadere informatie over de 24-uurs actie en de werkgroep Maluku Tabakar Barneveld en/of een interview kunt u contact opnemen met de heer Tjalie Abraham bereikbaar via tel. 06-21 49 66 20.

Adres voor correspondentie:
Maluku Tabakar Barneveld
P/a Raadhuisplein 34
3771 ER Barneveld
malukutabakarbarneveld@hetnet.nl