Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Milieu
Ontwerp-Vuurwerkbesluit

De Ministerraad heeft op voorstel van minister Pronk op 14 september 2001 ingestemd met het ontwerp Vuurwerkbesluit. Het besluit dat op 26 februari is gepubliceerd in de Staatscourant, is op diverse essentiële onderdelen gewijzigd.
Het ontwerp Vuurwerkbesluit is inmiddels voor advies aan de Raad van State gezonden. Het voorstel dat bij de raad ligt mag echter niet openbaar worden gemaakt (art. 25a Wet op de Raad van State). Wel is het laatste ambtelijk concept van 6 september 2001 beschikbaar. Met deze versie kunnen overheden en bedrijven zich zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe Vuurwerkbesluit. Wel kan het ontwerpbesluit nog worden gewijzigd als gevolg van het advies van de Raad van State. De ingangsdatum van het Vuurwerkbesluit is naar verwachting 1 maart 2002. Voor bestaande bedrijven geldt een overgangstermijn van twee jaar.
VROM adviseert gemeenten en provincies bij het verlenen van milieuvergunningen en bij het vaststellen van ruimtelijke ordeningsbesluiten zoveel mogelijk rekening te houden met het ontwerp Vuurwerkbesluit.

Download concept Ontwerp Vuurwerkbesluit
Toelichting (PDF, 168 kB)
Ontwerp Vuurwerkbesluit (PDF, 67 kB)
Bijlage 1 (PDF, 24kB)
Bijlage 2 (PDF, 38 kB)
Bijlage 3 (PDF, 11 kB)

één niveau omhoog Gevaarlijke stoffen
Cadmiumbesluit WMS 1999
Seveso II richtlijn
Besluit kwikhoudende producten
Beleidsvernieuwing stoffen
Asbest
Registratie risicovolle situaties gevaarlijke stoffen Ontwerp-Vuurwerkbesluit
Eindrapport Hi-Ex inside air brandblussystemen

Leeg plaatje voor de statistieken