Politieberichten Hollands Midden



Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 21 december 2001

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP VRIJDAG 21 DECEMBER VANAF 10.00 UUR AFWEZIG. DE PIKETFUNCTIONARIS IS ALLEEN VOOR DRINGENDE ZAKEN BEREIKBAAR VOLGENS DE BEKENDE PIKETREGELING.
OP VRIJDAGMIDDAG WORDEN GEEN PERSBERICHTEN GEMAAKT.



Aanhouding brandstichting aan boot Sassenheim (D1)
De politie heeft op dinsdag 18 december een 17-jarige man uit Sassenheim aangehouden op verdenking van brandstichting aan een boot op zondag 7 oktober rond 04.00 uur. Een passerende automobilist constateerde de brand in een in de Sassemervaart aan de Industriekade afgemeerde boot. De boot brandde geheel uit. Ook een andere afgemeerde boot liep brandschade op.Tevens vatte een op de Industriekade geparkeerde vrachtauto vlam. Deze liep daardoor flinke schade aan de rechterzijde op. De man wordt er ook van verdacht betrokken te zijn geweest bij een vernieling aan een bedrijf in Sassenheim begin dit jaar. De Sassenheimer is in verzekeringgesteld en wordt op vrijdag 21 december voorgeleid aan de officier van justitie.

Parkeercontrole levert complimenten en frustaties op Noordwijk (D1)
De politie deelde op donderdag 20 december in de omgeving van de Kerkstraat acht bekeuringen uit voor automobilisten die het niet zo nauw namen met het parkeerregime. Tussen 11.00 uur en 12.15 uur maakte de politie te voet een ronde. Diverse auto's waren buiten de vakken, op de trottoirs en de parkeerverboden geparkeerd. De aanwezigheid van agenten leidde er toe dat er binnen korte tijd weer overzicht in de omgeving van de Kerkstraat was. Van veel burgers kregen de agenten complimenten voor hun optreden. Enkele gedupeerden stelden het optreden niet zo op prijs en lieten dit de agenten dan ook weten.

Inbraak in woning Noordwijk (D1)
Op woensdag 20 december werd er overdag ingebroken in een woning aan de Oude Zeeweg. Een raam werd opengebroken. Vermoedelijk kwamen de bewoners voor de inbrekers te vroeg thuis. Een uit het huis gehaalde audio-installatie hadden ze buiten op de achterplaats achtergelaten. Verder wordt er zo op het oog niets vermist uit de woning.

Brand in woning Hillegom (D1)
Op woensdagavond 20 december rond 22.00 uur onstond brand in een woning boven een fotowinkel aan de Hoofdstraat. De brandweer had het vuur snel onder controle. Zij denkt dat de brand is ontstaan na kortsluiting in een computer. Omdat de bewoner de nodige rook had binnengekregen kreeg hij van ambulancepersoneel zuurstof toegediend.

Inbraak in woning Oegstgeest (D1)
Op woensdagavond 20 december werd er ingebroken in een woning aan de Gerrit Rietveldlaan. Een deur werd opengebroken. Het is nog niet bekend of en zo ja wat er uit de woning is gestolen.

Kop-staart aanrijding Katwijk (D1)
Op woensdagavond 20 december rond 23.30 uur ontstond op de dr.ir. Tjalmaweg een aanrijding waarbij drie auto's waren betrokken. Een 40-jarige automobilist uit Katwijk wist niet meer op tijd te remmen voor voor hem rijdende auto's. Een aanrijding volgde. De Katwijker is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De auto's van een 49-jarige Noordwijker en een 33-jarige Rijnsburger liepen schade op.

Scooterrijder loopt beenfractuur op door gladheid Nieuwveen (D3)
Een 16-jarige scooterrijder uit Nieuwveen liep op woensdagmorgen 20 december rond 07.55 uur op de kruising Achterweg met het Blokland een open beenfractuur op. De Nieuwvener ging door de gladheid met zijn scooter onderuit, gleed vervolgens door de kruising op en werd daar aangereden door een 25-jarige automobilist uit Aalsmeer. Een rempoging van de Aalsmeerder mislukte eveneens door de gladheid. De onfortuinlijke scooterrijder is naar het LUMC gebracht.

Bromfietser loop bekkenfractuur op Ter Aar (D3)
Een 49-jarige bromfietser uit Nieuwveen heeft op woensdag 20 december rond 08.00 uur bij een aanrijding met een 21-jarige automobilist uit Nieuwkoop op de Westkanaalweg een bekkenfractuur opgelopen. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Het ongeval ontstond nadat de bromfietser remde voor de naderende automobilist die een auto inhaalde. Door het remmen kwam de bromfietser ten val en werd door de Nieuwkoper aangereden.

Burgers houden tasjesrover aan Alphen aan den Rijn (D3)
Een doortastende bewoner van de Toussaintstraat wist op woensdagavond 20 december rond 21.30 uur een 16-jarige tasjesrover uit Alphen aan den Rijn aan te houden. Even later hield de politie nog een 2e 16-jarige jongen uit Alphen aan die verdacht wordt van betrokkenheid. De bewoner zag dat een vrouw op straat werd belaagd door de rover. Zij was met haar fiets ten val gebracht. De rover stond aan de handtas te trekken. Toen de bewoner er op afstapte ging de straatrover er zonder tas als een haas vandoor. De 49-jarige bewoner bedacht zich geen moment en na een korte achtervolging wist hij hem te overmeesteren en aan de gewaarschuwde politie over te dragen. Het slachtoffer van de tasjesroof was echter spoorloos verdwenen. De politie vraagt haar zich te melden. Zij kan daarvoor bellen 0172-484507. Beide verdachten zijn ingesloten.

Politieauto betrokken bij aanrijding Leiden (D4)
Woensdagavond 19 december 19:30 uur is op de Ir. Driessenstraat een politieauto bij een aanrijding betrokken geraakt. Op de Oosterkerkstraat kregen de surveillerende agenten het verzoek om met spoed naar een melding te gaan. Met sirene en zwaailicht ging het in de richting van de Hooigracht. Toen in diezelfde rijrichting een auto met de richtingaanwijzer naar links stilstond, reed de agente de surveillanceauto met gematigde snelheid links voorbij de auto, over de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. Juist toen besloot de 54-jarige Leidenaar met de personenauto op te trekken om de links gelegen Uiterstegracht in te rijden en plaats te maken voor de politieauto. Gevolg was een aanrijding waarbij de politieauto tegen een boom botste. Beide auto's raakten beschadigd, maar gelukkig liep geen van de betrokkenen letsel op. Voor de spoedmelding werd een andere surveillance-eenheid ingezet.

Diefstal uit woning Waddinxveen (D2)
In een woning aan de Vondellaan werd vermoedelijk tussen dinsdag 18 december 05.15 uur en donderdag 20 december 20.00 uur ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door een raam aan de voorzijde van de woning open te breken. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. Weggenomen werden onder andere twee televisies, een stereotoren, een magnetron, een sleutelbos, een video, drank, een sieraad.

Rijden onder invloed Zevenhuizen (D2)
Tijdens een controle op de Bredeweg werd een 37-jarige automobilist uit Zoetermeer betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau waar een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 450 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.




Poging inbraak bedrijf Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
In de avond en nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 december werd gepoogd in te breken in een bedrijf aan de Dorrestein. Men probeerde binnen te komen door een rolluik te forceren. Vermoedelijk werden de inbrekers gestoord door het alarm van de winkel.

Controle hotspots Gouda (D2)
Politie Hollands Midden heeft gisterenavond de zogenaamde 'hotspots' in Gouda gecontroleerd; het Middenmolenplein, het Driewegpllein, de Lekkenburg en Onder de Zebra. Het was rustig, geen bijzonderheden werden geconstateerd.

--- einde berichten ---