Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-12-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 21 december 2001

Dagelijkse berichten

Bellingwolde: man (18) in AZC aangehouden voor bedreiging en vernieling
De politie hield donderdagmiddag een 18-jarige bewoner van het AZC aan de Hoofdweg in Bellingwolde aan voor vernieling en bedreiging van een personeelslid. De jongeman kwam in gesprek met een medewerkster van het AZC en toen het gesprek niet de wending nam die hij verwachte begon hij de vrouw te bedreigen en vernielde een ruit. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Stadskanaal: autoruiten niet goed schoon; auto in de greppel Een 25-jarige automobiliste uit Stadskanaal reed met bevroren/beslagen ruiten op de Europalaan in haar woonplaats. Vanwege het slechte zicht wilde ze de auto aan de kant zetten om de ramen schoon te maken maar door het verminderde uitzicht miste ze de oprit naar de parkeerplaats en reed pardoes in een droge greppel. Een bergingsbedrijf kwam eraan te pas om de wagen te takelen.

Grootegast: vrouw (50) ontsteekt in woede
Een 30-jarige vrouw die haar kind kwam ophalen bij familie in de Hazelaarstraat in Grootegast werd door een buurvrouw aangevallen. De 50-jarige vrouw was kennelijk in woede ontstoken door het parkeren van de auto van de vrouw. Zij sloeg de vrouw die ontzet werd door haar schoonvader. De 50-jarige vrouw werd aangehouden en wenste niets tegenover de politie te verklaren. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zevenhuizen/ Nuis: snelheidscontroles
Op de Oudestreek in Zevenhuizen waar een snelheidslimiet van 60 km per uur geldt werd donderdagochtend op snelheid gecontroleerd. Van de 295 passerende voertuigen reden er 37 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km per uur. In Nuis werden 322 voertuigen op de Nieuweweg gecontroleerd. 30 voertuigen reden sneller dan 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 82 km per uur.

Winschoten: twee Duitsers aangehouden voor drugsbezit Bij een verdovende middelen controle op het Marktplein betrapte de politie twee Duitsers op het bezit van verdovende middelen. De auto van de 29-jarige man uit Werpeloh en zijn 30-jarige inzittende man uit Esterwegen werd gecontroleerd en er werden vijf XTC pillen en ruim 1 gram cocaïne aangetroffen. Na het afleggen van bekennende verklaringen werden de mannen met een proces-verbaal heengezonden.

Midwolde: aanrijding met fietser
Op de kruising van de Oude Postweg met Pasop in Midwolde vond donderdagmiddag een aanrijding plaats tussen een 49-jarige automobilist uit Bedum en een fietser met duopassagier (personalia nog niet bekend). De fietser voerde geen licht en stak de Oude Postweg. De auto schepte de fiets en beide personen kwamen ten val. Voor controle zijn beide slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht.

Briltil: taxi rijdt meisje aan
Op de Niekerkerdiep ZZ werd een 17-jarig meisje uit Briltil donderdagavond rond 19.15 uur aangereden door een 31-jarige taxichauffeur uit Niekerk. De chauffeur reed op de Niekerkerdiep en verklaarde plotseling iets tegen de auto en voorruit van zijn wagen aankreeg. Kort voor de aanrijding was hij een tegenligger tegengekomen. Ter plaatse bleek hij het meisje te hebben aangereden. Zij is met ernstig inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het traumateam stabiliseerde het slachtoffer op de plaats van het ongeval.

Berichten stad komen later in de ochtend
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)