Michel van der Bel nieuwe general manager Microsoft in Nederland

Schiphol-Rijk, 20 december 2001 - Microsoft B.V. heeft Michel van der Bel (41) benoemd tot de nieuwe general manager van Microsoft in Nederland. Hij neemt in dit kader de taken over van John Mangelaars, die een Europese functie binnen het bedrijf heeft aanvaard. Als leider van het managementteam is Van der Bel verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de positie van Microsoft in Nederland en het voortzetten van de huidige omzet- en winstgroei.

Van der Bel, sinds drie jaar actief voor Microsoft waarvan het laatste jaar als sales- en marketingdirecteur, wil zich vooral gaan inzetten voor de nieuwe koers die het bedrijf gaat varen. "We zitten in een transitiefase waarin we talrijke ontwikkelingen initiëren om meer openheid naar onze klanten te realiseren", aldus Van der Bel. "De behoefte daaraan is groot. Ook onzerzijds."

Michel van der Bel heeft een MBA-degree en een achtergrond in de elektronica. Hij beschikt over ruime ICT-ervaring.Voordat hij bij Microsoft in dienst trad, was hij werkzaam als divisiemanager bij Getronics, waar hij verantwoordelijk was voor zeven business units. Hij werkt sinds 1 januari 1999 bij Microsoft B.V.

Voor zijn benoeming tot adjunct-directeur in april van dit jaar had hij de leiding over de Nederlandse Enterprise & Partner Group (EPG). In die periode heeft de EPG zich ontwikkeld tot een klantgerichte en projectgebaseerde verkooporganisatie met een aanzienlijk toegenomen bijdrage aan de financiële resultaten van Microsoft B.V.