SKYRADIO

Sky Radio start in Duitsland

Sinds gistermiddag 16.00 uur is Sky Radio ook in Duitsland te beluisteren. Het Duitse radiostation heeft hetzelfde zenderprofiel als de Nederlandse, maar met Duitse nieuwsberichten, commercials en zo nu en dan Duitse muziek. De Duitse versie van de populaire muziekzender zendt uit, vanuit een nieuwe studio in Kassel in de deelstaat Hessen. Inmiddels werken er reeds 15 personen voor Sky Radio Duitsland.

Sky Radio was de afgelopen jaren al druk bezig om in Duitsland een etherfrequentie te krijgen. Deze is uiteindelijk verkregen middels een zogeheten 'beauty contest', waar Sky Radio als beste uit de bus kwam. De komende periode zullen nog meer etherzenders worden aangezet om het signaal van Sky Radio verder te verspreiden.

Duitsland is het derde land waar de populaire radiozender actief is.
Naast Nederland waar Sky Radio met ongeveer 5 miljoen luisteraars per week al 5 jaar het best beluisterde radiostation is, startte de zender vorig jaar ook in Denemarken. Via zowel de kabel als ether trekt Sky Radio ook daar inmiddels een grote groep luisteraars.

Sky Radio is in Duitsland van start gegaan als 'The Christmas Station'en draait de komende dagen uitsluitend kerstmuziek. Ook in Nederland zendt Sky Radio rond Kerst de meeste kerstmuziek uit.

Sky Radio 100.7 FM
Sky Radio 100.7 FM is met ongeveer 5 miljoen verschillende luisteraars per week al jaren het best beluisterde radiostation van Nederland. Slechts onderbroken door nieuws en verkeersinformatie wordt 24 uur per dag non-stop de meeste popmuziek uitgezonden.

Noot voor de redactie,