Nieuw-Vlaamse Alliantie


HEET VAN DE NAALD N-VA-OPINIE COLUMN N-VA-VOORZITTER

Limburgse VU-burgemeesters en provincieraadsfractie kiezen voor N-VA (21/12/01)

Een Limburgs ex-minister maakte gisteren zijn keuze bekend voor de klassieke verzuilde machtspartij in een nieuw kleedje. Vandaag maken de Limburgse VU-burgemeesters en provincieraadsleden een andere keuze. Zij kiezen voor het algemeen Vlaams belang, níet voor het persoonlijk eigenbelang. Zij kiezen voor inhoud, voor politieke principes, voor een consequente en rechtlijnige politiek... en dus voor de N-VA.

De geboorte van de Nieuw-Vlaamse Alliantie, de wervelende start en het overweldigend succes van de eerste N-VA-meeting in Gent, hebben ook in Limburg een golf van enthousiasme teweeggebracht. De N-VA biedt een nieuwe, wervende toekomst voor het democratisch Vlaams-nationalisme: vrij en verantwoordelijk, complexloos Vlaams en open op de wereld, ongebonden en consequent.

Tal van VU-afdelingen en gemeenteraadsfracties namen reeds afscheid van de VU-vlag, maar niet van haar lading, zij maken consequent de keuze voor de N-VA. Dat doen nu ook de Limburgse provincieraadsfractie - de VU&ID-fractie wordt de N-VA-fractie - en de burgemeesters. In opvolging van het arrondissementsbestuur van de VU, trad reeds een nieuwe, dynamische N-VA-ploeg aan die de partijwerking in onze provincie zal organiseren en begeleiden. Zowel vertrouwde als nieuwe, jonge gezichten maken deel uit van het Arrondissementsbestuur van de N-VA-Limburg.

Na de succesvolle start, worden bij de N-VA de mouwen opgestroopt, klaar voor het politieke werk. Immers, ook in Limburg zal de N-VA, vrij en ongebonden, rechtlijnig en consequent, aan politiek te doen. Voor ons samen, voor het algemeen Vlaams belang.

Auteur:
N-VA-Limburg
Rejan Minnekeer, voorzitter - Jan Peumans, Vic Putzeys, provincieraadsleden - Jan Peumans, Annette Stulens, Jos Truyen, burgemeesters

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be Url: www.n-va.be

Terug