CASHLIGHT.NL

Euro Detector doet valsmunterij de das om

Vrijdag 21 december 2001 - Hoe vaak is er al bekend gemaakt dat er onderdelen voor het drukken van euro biljetten in verkeerde handen terecht zijn gekomen ? Gehele printplaten om euro's te drukken zijn verdwenen. Een citaat; - de meest recente, uit de Volkskrant van woensdag 19 december 2001 -

'Valse eurobiljetten uit Oost-Europa op komst' Londen - Europol, de politie eenheid van de europese unie, heeft dinsdag gewaarschuwd dat biljetten van honderd en tweehonderd euro populair zijn bij valsemunters in Macedonië, Kosovo en andere Oost-Europese landen. Onderdirecteur Bruggeman van Europol zegt in de Financial Times dat het valse geld vakkundig is nagemaakt.

De burger zou op dit moment vertrouwd moeten zijn met de nieuwe euro biljetten. Hoe zit dat met onze eigen ministers ? Uit de uitzending van 'weekend miljonairs' op Net5 afgelopen donderdag 20 december 2001 bleek, dat onze toekomstige premier dhr. Melkert, de kleur van het tien euro biljet ons niet direkt kon vertellen. Zo zijn er legio voorbeelden te geven.

Kortom, de invoering van de euro, heeft nog een staartje.

CashLight(r) brengt nu voor heel Europa het wapen in de strijd tegen het in ontvangst nemen van valse euro's op de markt, in de vorm van een sleutelhanger, pen en aansteker; CashLight(r). Dit is een uitermate gebruiksvriendelijk produkt wat door middel van een ingebouwd uv lampje, werkend op 3 1,5 volts knoopcel batterijtjes, in één hand omdraai echte waarde papieren, legitmatiebewijzen als paspoorten en rijbewijzen, creditcards en euro's van de valse onderscheid. Werkten vorige goedkope detectoren wel op de nederlandse gulden biljetten, dan is de kans klein dat deze ook werken op de nieuwe eurobiljetten, vanwege de frequentie waarop deze apparaten een uv-lichtbundel uitzenden.

Wanneer de lichtbundel van het uv lampje, geactiveerd door een klein aan/uit knopje, het waarde papier beschijnt, worden kenmerken als gekleurde vezels zichtbaar. Deze zijn met het blote oog niet zichtbaar. Eén en ander is uitvoerig getest, hierbij is o.a. de plaatselijke Rabobank in het selectie proces gekend.

Denkend aan particulieren en instellingen die kontant geld in ontvangst nemen, biedt CashLight(r) dé oplossing voor het maken van simpel onderscheid. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan bar personeel of openbaar vervoersbedrijven.


---
Voor meer informatie verwijzen wij naar de website; www.cashlight.nl.