Politiebericht Venlo 21-12-2001
Mediaberichten 21 december (15.30 uur)

VENRAY Arrestatie na bedreiging
VENRAY De politie heeft donderdag omstreeks 17.00 uur op de Bachstraat een 29-jarige inwoner van Venray aangehouden nadat hij op t Brukske een 22-jarige man uit Helmond met een mes had bedreigd. Verdachte en slachtoffer kennen elkaar maar de aanleiding is bij de politie nog niet bekend. Tijdens de vlucht voor zijn belager liep het slachtoffer tegen een lantaarnpaal waardoor hij een lichte hersenschudding opliep. Hij moest zich laten behandelen bij de Eerste Hulp. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van deze bedreiging, ze worden verzocht te bellen met de politie Venray: 0900 8844 (30ct./min.).

VENLO Arrestatie winkeldief
VENLO De politie heeft donderdag een 26-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden die in een winkel op de Vleesstraat een dvd-speler had gestolen. De verdachte werd door enkele rechercheurs in de gaten gehouden nadat hij bij een winkel op de Markt enkele beveiligingslabels van kledingstukken had verwijderd. Dit vermoedelijk om ze vervolgens te stelen maar hij werd daarbij aangesproken door een personeelslid. Tijdens de woordenwisseling die hierbij ontstond is hij gevlucht. De rechercheurs hadden dit gezien en vroegen bij de winkel na wat er aan de hand was. Ze besloten vervolgens de verdachte te volgen en zagen hem korte tijd later uit een eletronicawinkel komen met een grote doos bij zich. Navraag bij de winkelier wees uit dat de man niets had gekocht. Vervolgens werd hij op de Prinsessesingel aangehouden en onder veel commentaar ingesloten in een politiecel. De dvd heeft een waarde van circa 600 gulden en is inmiddels weer terug bij de winkel.

HERKENBOSCH - Betrapt op vuurwerk
HERKENBOSCH - De politie heeft vrijdagmorgen een 16-jarige inwoner van Heythuysen betrapt op het afsteken van vuurwerk. Een politieagent zag tijdens een surveillance op de Keulsebaan dat een fietser een stuk vuurwerk aanstak en dit op het fietspad gooide, waarna het afging. De jongen werd aangesproken en gevraagd of hij nog meer vuurwerk bij zich had. Hierop deed hij afstand van een doos met 88 strijkers. De 16-jarige zal worden voorgedragen voor een HALT-procedure. De politie Limburg-Noord zal ook de komende dagen extra alert zijn op vuurwerk en controleren op het vervoer en afsteken hiervan. In Nederland is de verkoop van vuurwerk toegestaan in de laatste drie dagen van het jaar, te weten 29, 30 en 31 december. Als een van die dagen op een zondag valt, kan een dag eerder worden begonnen met de verkoop, namelijk op 28 december. Dat is dit jaar het geval. Dus: 28, 29 en 31 december mag het vuurwerk worden verkocht. Wie in die dagen vuurwerk koopt mag dit dan ook via de kortste weg naar huis vervoeren. Afsteken mag echter nog steeds niet op de verkoopdagen. Hoe verleidelijk het ook is om de zojuist gekochte rotjes of pijlen alvast eens uit te proberen, toch is dat niet toegestaan. Afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december. Maar dan wel de hele dag, vanaf 10 uur `s morgens tot en met nieuwjaarsmorgen 02.00 uur.

TEGELEN - 13 pv`s bij verlichtingscontrole
TEGELEN - De politie heeft vrijdagmorgen bij een verlichtingscontrole op de Venloseweg 12 fietsers bekeurd omdat zij geen goede verlichting hadden op hun fiets. Een persoon werd bekeurd omdat hij tegen het verkeer inreed. Tijdens de controle, die gehouden is tussen 07.15 uur en 08.15 uur, constateerde de politie dat veel personen wel de juiste verlichting voerden. Desalniettemin zal de politie Limburg-Noord ook de komende maanden dergelijke controles uitvoeren.

VENLO - 111 snelheidsovertreders bekeurd
VENLO - De politie heeft vrijdagmorgen bij een snelheidscontrole op de Natteweg 111 snelheidsoverteders bekeurd. Van de 830 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 77 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

ROERMOND - Verkeerscontrole
ROERMOND - Bij een verkeerscontrole op de Andersonweg heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag drie automobilisten bekeurd. De bekeuringen zijn uitgedeeld voor rijden zonder rijbewijs, foutparkeren en verlopen APK keuring.

REGIO 17 dronken bestuurders
LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 17 automobilisten en één bromfietser betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Weert, Roermond, Panningen, Leunen, Horst, Swolgen, Helden, Venray, Venlo, Sevenum, Blerick en Mook. Op de Oude Oostrumseweg in Venray is een 38-jarige man uit Venray betrapt op rijden onder invloed. Een politiepatrouille zag de automobilist rijden op de Oude Oostrumseweg. Hij reed hierbij met zijn rechtervoorwiel over de trottoirband. Na een controle bleek dat de automobilist veel te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. Op de Horsterweg in Leunen is een 46-jarige man uit Venray aangehouden. Hij had onder invloed van alcohol twee verkeersborden omver gereden. Op het politiebureau weigerde hij drie keer om mee te werken aan een blaasproef. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. Op de Venrayseweg in Horst is een 50-jarige man uit Nistelrode aangehouden. Op de Venrayseweg was hij achterop een stilstaande auto aangereden. Bij aankomst van de politie bleek dat de automobilist teveel gedronken had. Vervolgens is hij aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. In het kader van snelrecht moet hij op 11 maart voor de rechter verschijnen. De overige bestuurders kregen rijverboden van 2 tot 14 uur.

VENLO Minderjarigen bekennen graffity
VENLO De politie van Tegelen heeft twee minderjarige jongens (beiden 14) uit Venlo en Tegelen gehoord in verband met graffity bij het speelterrein Hagerweide op de Broekhofpad. Begin december werd de stichting geconfronteerd met gespoten teksten en symbolen (hakenkruisen en jodensterren) op een gebouw, speeltoestellen en een muur. Hiervoor werd gebruik gemaakt van zwarte verf. De schade die hierdoor ontstond bedraagt circa 2600 gulden. Aan de hand van getuigenverklaringen kwam de politie het tweetal op het spoor. De politie Tegelen gaat met justitie bekijken of de twee jongens voor een HALT-procedure in aanmerking komen of dat er proces-verbaal wordt opgemaakt.