Koninklijke Ahold


Ahold neemt Braziliaanse supermarktketen G. Barbosa over

Versterking Ahold-positie in noordoost Brazilië

Zaandam / Araçaju, Brazilië, 21 december 2001 - Ahold heeft vandaag een overeenkomst getekend voor de overname van de activiteiten van de Braziliaanse supermarktonderneming G. Barbosa. De overname versterkt de bestaande activiteiten van Ahold´s Braziliaanse winkelketen Bompreço. Bompreço is gevestigd in Recife, hoofdstad van de provincie Pernambuco.

G. Barbosa bezit 32 hypermarkten en supermarkten in het noordoosten van Brazilië. De onderneming realiseerde in 2000 een omzet van circa Euro 300 miljoen en heeft 5.300 medewerkers. Het familiebedrijf, opgericht in 1955, heeft vestigingen in de provincies Bahia en Sergipe en is qua omvang de negende Braziliaanse
supermarktonderneming. De populaire Barbosa-supermarkten blijven werken onder hun eigen naam en zullen worden geleid door plaatselijke Ahold-executives en leden van de familie Barbosa. De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2002 afgerond. Inclusief G. Barbosa heeft Ahold bijna
150 super- en hypermarkten in het noordoosten van Brazilië met een jaarlijkse omzet van circa Euro 2 miljard.

Commentaar Allan Noddle, Lid Ahold Raad van Bestuur Allan Noddle, lid van de Raad van Bestuur van Ahold, ziet de overname als een belangrijke versterking van de positie van Ahold in Brazilië en Latijns-Amerika. "De overname van G. Barbosa biedt ons de mogelijkheid nog meer Braziliaanse consumenten van dienst te zijn. De voordelen van schaalvergroting komen onder meer ten goede aan de consument. We zijn zeer te spreken over deze transactie."

Commentaar Barbosa President Noel Barbosa
Noel Barbosa, de huidige bestuursvoorzitter en vertegenwoordiger van de Barbosa-familie, toonde zich bijzonder verheugd nu Ahold en G. Barbosa samengaan. "De transactie waardeert de loyaliteit van klanten en medewerkers. De kwaliteit en service van de winkels zullen in de toekomst nog verder toenemen. Er is nu ruimte voor verdere groei van onze onderneming."

Profiel Ahold
Wereldwijd bereikt Ahold in 2001 een omzet van ongeveer Euro 65 miljard. Ahold heeft bijna 9.000 supermarkten, hypermarkten en andere winkelformules in de Verenigde Staten, Europa, Latijns Amerika en Azië. Wekelijks voorziet de onderneming in de behoeften van circa 40 miljoen klanten in 28 landen. Ahold biedt wereldwijd werkgelegenheid aan circa 450.000 medewerkers. In Zuid- en Midden-Amerika is Ahold werkzaam in Brazilië, Argentinië, Chili, Peru, Paraguay, Guatemala, Honduras, Costa Rica, El Salvador en Nicaragua, met een omzet in 2000 van circa Euro 5 miljard.

Foto's van Barbosa zijn op aanvraag beschikbaar bij Ahold Corporate Communications

Ahold Corporate Communications:
075 - 659 5720 / 5665

Mobiel:
Hans Gobes: 06 - 55 82 22 98
Jan Hol: 06 - 22 93 31 37


---

Dit Ahold persbericht bevat toekomstgerichte informatie. Werkelijke resultaten kunnen afwijken van de prognoses omdat ze worden beïnvloed door factoren waarover de onderneming geen controle heeft, zoals aangegeven in het Ahold jaarverslag over 2000.

---

Koninklijke Ahold N.V
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
tel: +31 (0)75 659 57 20
fax: +31 (0)75 659 83 02
http://www.ahold.nl

Als u uw subscription profiel wilt veranderen of geen persberichten van Ahold meer wenst te ontvangen, stuurt u dan een email naar: mailto:corp.communications@ahold.com