Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MIN VenW: Staatssecretaris verleent subsidie voor kerktelefoon

Staatssecretaris verleent subsidie voor kerktelefoon

Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, J.M. de Vries, geeft een eenmalige bijdrage aan de Stichting Intermediair Kerkomroep Nederland. Deze bijdrage is bedoeld om de ontwikkeling van alternatieven voor de kerktelefoniedienst te faciliteren.

Begin oktober 2001 is de Stichting Intermediair Kerkomroep Nederland (IKN) opgericht door de Landelijke Organisatie Kerktelefoon en de Commissie Kerkelijke Gebouwen van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO-K). De Stichting IKN stelt zich ten doel dat kerkelijke gemeenschappen kerkdiensten uit kunnen zenden tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Daarnaast fungeert de Stichting als centraal aanspreekpunt voor gebruikers en aanbieders, als adviesorgaan en als intermediair tussen kerkgenootschappen en andere religieuze gemeenschappen.

Voor de staatssecretaris was de oprichting van een landelijke stichting die alle kerken en/of religieuze gemeenschappen vertegenwoordigt, een belangrijke voorwaarde voor het geven van een financiële bijdrage. Zij heeft een subsidie toegekend van : 946.500 (fl. 2.085.811,52). De bijdrage is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten van de oprichting van de Stichting, voor de ontwikkeling en introductie van randapparatuur en voor dekking van het tijdelijk tekort op de jaarlijkse exploitatiekosten van de Stichting. Ook de kerken leveren een financiële bijdrage aan de Stichting. De verwachting is dat de Stichting over vier jaar kostendekkend kan opereren.