Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 15.45 ur) Vrijdag 21 december 2001

Sittard; snelheidsovertreding
Vanmorgen om 06.40 uur werd op de Bergerweg te Sittard door de politie een 31-jarige automobilist uit Sittard staande gehouden. Hij had met zijn voertuig een andere auto rechts ingehaald en vervolgens 140 km per uur gereden waar 50 km per uur is toegestaan. De man stond met zijn voertuig achter een andere auto te wachten bij het verkeerslicht aan de kruising Bergerweg-Hasseltsebaan. Toen het licht op groen sprong reden beide voertuigen verder richting Sittard-centrum. Toen er eenmaal genoeg ruimte op de weg was, haalde de man zijn voorligger rechts in en vermeerderde zijn snelheid tot ruim 130 km. Na een stopteken werd hij door de politie gecontroleerd en vervolgens geverbaliseerd. Na overleg met de officier van justitie werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De Sittardenaar gaf als reden voor zijn snelle rijden op, dat hij in Sittard "de trein van 06.45 uur wou halen".

Beek; rijden onder invloed
Afgelopen vrijdagnacht om 03.10 werd een 44-jarige automobilist uit Geleen op de Prins Mauritslaan in Beek bij een controle geverbaliseerd voor rijden onder de invloed van alcohol.
De man, wiens blaastest een A-indicatie opleverde, liet zich vrijwillig overbrengen naar het districtsbureau voor een ademanalyse. Hier werd een promillage van 0,9 promille alcohol vastgesteld. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod.

Windraak; rijden onder invloed
Vrijdag om 03.20 uur stuitte de politie op de Windrakerberg te Windraak op een auto, die betrokken was bij een verkeersongeval. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Geleen, bleek ongedeerd, maar was onder invloed van alcohol, waardoor het verkeersongeval plaatsvond. Een ademanalyse wees een promillage van 1,6 promille uit. De man kreeg een rijverbod en moet de schade vergoeden die hij met zijn auto toebracht aan de vangrail, waar hij tegen aan botste. Uit de verklaring van de man bleek dat hij na de kerstborrel van zijn bedrijf onder invloed van alcohol in de auto was gestapt en van Maasbracht naar huis wou rijden. Op de Windraker-berg raakte hij met de rechterwielen van zijn auto in de berm. Hij stuurde naar links, maar omdat het wegdek erg glad was begon zijn voertuig om de as te draaien en raakte met de rechterkant de vangrail. Toen de auto tot stilstand was gekomen, reed de man het voertuig de berm in om het wegdek vrij te maken. Toen kreeg een patrouille-auto van de politie hem in het oog. Zowel de alcoholblaastest op straat als de ademanalyse op het politiebureau gaven aan dat er alcohol in het spel was. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Geleen; aanrijding met letsel
Afgelopen donderdag 20 december om 14.40 uur vond een auto-ongeluk plaats op de Urmonderbaan in Geleen. Een 68-jarige man uit Urmond reed met zijn auto bij de kruising van de Bergerweg de Urmonderbaan op en verleende daarbij geen voorrang aan een 55-jarige automobiliste uit Geleen.
De man raakte haar auto tegen de rechterzijkant. Beide voertuigen liepen zware schade op. De Geleense en haar man, die ook in de auto zat, raakten beide licht gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 68-jarige man moest door brandweer en GGD uit zijn auto geholpen worden. Hij verkeerde in shock en klaagde over pijn in nek en rug. Hij werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. Een bergingsbedrijf moest beide auto`s afslepen.

Sittard en Geleen; woninginbraken
Afgelopen donderdag werd ingebroken in 2 woningen in Geleen en Sittard. In een woning aan de Lothariusstraat in Sittard werden verschillende zaken gestolen, zoals schriftelijke bescheiden, autosleutels en een zilveren halsketting. In een woning aan de Landsteinerstraat in Geleen werd eveneens ingebroken. Hier was zowel de woonkamer als de bovenverdieping doorzocht naar buit. Wat hier ontvreemd werd, moet nog vastgesteld worden. De politie is in beide gevallen nog op zoek naar de dader.

Elsloo; inbraak magazijncontainers
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in twee magazijncontainers van business park Stein in Elsloo. Voor het merendeel werden electrisch handgereedschap, lampen en waterpompen ontvreemd. De goederen waren eigendom van een aannemersbedrijf in Sittard. De totale waarde van de gestolen goederen werd geschat op fl. 25.000,- De diefstal werd om 06.45 uur door de uitvoerder van het bedrijf geconstateerd. Van beide containers werden de sloten geforceerd. In een van de containers was ook de kluis, waarin het duurdere gereedschap lag, opengebroken. De politie stelt een onderzoek