ERNST AND YOUNG

Ernst & Young introduceert nieuwe klapschaats

ERNST & YOUNG INTRODUCEERT NIEUWE KLAPSCHAATS

Ernst & Young, partner in sport van het Nederlands Olympisch Team, zal tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi te Heerenveen een nieuw type klapschaats introduceren. De eerste reacties van Nederlandse topschaatsers zijn enthousiast. 'Dit zal Nederland als meest innovatieve schaatssportland in Salt Lake City op de kaart zetten', aldus schaatscoryfee Rintje Ritsma. Alhoewel sponsormanager Erik Ruts van Ernst & Young toegeeft dat het ontwikkelen van klapschaatsen ogenschijnlijk wat ver afstaat van de 'core business' van de accountants- en advies-organisatie, benadrukt hij dat 'dit nieuwe product onderstreept dat Ernst & Young toegevoegde waarde wil leveren, óók wanneer het onze ondersteuning van de Olympische sportbeoefening betreft'.

Ernst & Young heeft gekozen voor een offensieve introductie van de klapschaats. Daarom zullen alle bezoekers van het Olympisch Kwalificatietoernooi een gratis exemplaar ontvangen (totale oplage: 20.000 stuks). Over de wijze waarop de distributie van de klapschaats daarna gestalte zal krijgen, vindt nog nadere bezinning plaats. 'De klapschaats legt een zwaar beslag op de beschikbare productie. We wilden de kans op grote aandacht voor de klapschaats in Heerenveen niet laten liggen, maar zullen nog het nodige werk moeten verzetten om op de aanvullende vraag naar de klapschaats in te kunnen spelen. De Olympische Winterspelen in Salt Lake City geldt voor ons als belangrijkste deadline.'

Of ook de Olympische schaatsers in Heerenveen gebruik zullen maken van de nieuwe klapschaats is nog onzeker. Toch gaat Erik Ruts er van uit dat 'met name de leden van het speciale Team Ernst & Young zeker een bijdrage zullen leveren aan de promotie van het gebruik van onze klapschaats'. Rintje Ritsma en Annamarie Thomas, leden van het Team Ernst & Young, hebben al kennisgemaakt met de nieuwe klapschaats en zijn zeer te spreken over de mogelijkheden. 'De klapschaats van Ernst & Young stimuleert ons om onze grenzen te verkennen. We grijpen die kans met beide handen aan', aldus Thomas.

Einde bericht