Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-12-2001 Politieberichten district Kerkrade (HP 15.50 uur) Vrijdag 21 december 2001

Kerkrade bromfietsdiefjes aangehouden:
Twee minderjarige jongen uit Kerkrade zijn vrijdagmorgen 21 december 2001 door de politie aangehouden nadat een getuige hen op de Markt te Kerkrade betrapte bij een poging tot diefstal van een bromfiets. Het tweetal maakte vrijdagmorgen omstreeks 05.00 uur oneigenlijk gebruik van de ijsbaan op de Markt te Kerkrade. Zij werden weggestuurd door personeel en probeerden op een bromfiets te ontsnappen. Het personeel dat achter het tweetal aanliep zag dat het tweetal plotseling de bromfiets aan de kant gooide en er verder te voet van door ging. De gewaarschuwde politie kon kort daarna het tweetal achterhalen. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar kwam vlug de aap uit de mouw. Het tweetal had de bromfiets tegenover het gemeentehuis onbeheerd aangetroffen en was er vervolgens op gaan rijden. De politie maakt tegen beide jeugdigen 14 en 15 jaar proces-verbaal op. Het bureau Halt zal voor een verdere afhandeling zorgdragen. De eigenaar van de bromfiets is nog niet opgespoord. Mogelijk zal hij zich vandaag melden na het missen van zijn vervoermiddel.

Kerkrade, autokraker bedreigt eigenaar auto:
Een onbekend gebleven man werd vrijdagmorgen 21 december 2001 op de Kapellaan te Kerkrade betrapt bij een poging een auto te ontvreemden. Na betrapt te zijn bedreigde hij de eigenaar waardoor hij kon ontkomen.
De 21 jarige eigenaar van de auto was samen met vrienden op stap geweest en keerde omstreeks 01.30 uur bij zijn op de Kapellaan geparkeerde auto terug. Tot grote verbazing troffen zij in de auto een onbekende man aan. Deze wilde in eerste instantie niet uit de auto komen. Toen hij dat kort daarna toch deed haalde deze een grote koevoet uit zijn kleding tevoorschijn waarmee hij de omstanders bedreigde. Hij sloeg richting de eigenaar en zijn vrienden en wist zich daarna snel ertussenuit te maken. Hij bleef onbekend. Een deur van de auto bleek opengebroken te zijn hetgeen ook gebeurde met het contactslot. Mogelijk heeft de onbekende man geprobeerd de auto te stelen. Uit de auto werden een aantal kleinigheden uit het dashboardkasje ontvreemd. Ondanks een goed signalement van de autokraker werd deze bij een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. De eigenaar heeft van de poging tot diefstal aangifte gedaan bij de politie.