Politiebericht Den Bosch 21-12-2001
Politiebericht district Den Bosch

POGING INBRAAK ( s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is geprobeerd om in te breken in een winkel aan de Voltastraat in s-Hertogenbosch. Een getuige waaqrschuwde de politie op het moment dat hij zag dat enkele personen een ruit aan het vernielen waren. Toen de politie arriveerde renden er enkel personen hard weg. Twee konden worden achterhaald en zijn als verdachten aangehouden. Het betreft twee inwoners van s-Hertogenbosch van 28 en 19 jaar oud. Men is kennelijk niet in de winkel geweest.

HARDDRUGDEALER (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond zagen medewerkers van de spoorwegpolitie dat een 34-jarige inwoner van Engelen op het Stationsplein verdovende middelen verkocht. De man is aangehouden en op het politiebureau in s-Hertogenbosch ingesloten. Bij controle op het bureau bleek de man nog in het bezit van 6 bolletjes harddrugs. Het onder-zoek wordt verricht door de spoorwegpolitie.

13-JARIGE VAN FIETS BEROOFD (s-Hertogenbosch)

Een 13-jarige jongen uit Vlijmen is dondermiddag op het Burgermeester Loeffplein in s-Hertogenbosch door twee hem onbekende mannen beroofd van zijn fiets. De jongen wilde zijn fiets in de stalling zetten waar hij werd aangesproken door twee hem onbekende mannen. Een van hen liet de jongen een mes zien en zei dat hij zijn fiets, een blauwe Gazelle herenfiets van het type Free, aan de achterzijde voorzien van een plaatje met de naam van de leverancier Kees van de Water, af moest geven. De jongen was zo inder de indruk dat hij zijn fiets zonder aanrzelen afgaf. De twee onbekenden sprongen op de fiets en verdwenen in de richting van de Zuid Willemsvaart.

JONGEN MISHANDELD (Vlijmen)

Een 15-jarige scholier uit Vlijmen is donderdagmiddag zonder enige aanleiding door een medescholier in het gezicht gestompt. De klap kwam zo hard aan dat het slachtoffer zich onder behandeling moest stellen van een tandarts omdat hij aan de stomp twee beschadigde tanden had overgehouden. Hij deed later op de dag aan-gifte bij de politie.

ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Een 21-jarige automobilist reed in de nacht van donderdag op vrijdag onder invloed van alcoholhoudende drank over de Boschdijkstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 3 uren.

AUTODIEFSTAL (Drunen)

In de nacht van donderdag op vrijdag is er vanaf de Vlierstraat in Drunen een per-sonenauto van het merk Opel Kadett met het kenteken SL-50-BJ gestolen. Een po-ging om vanaf de Wilgenstraat een soortgelijke auto weg te nemen mislukte.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Vanmiddag is in een winkel in de Bossche binnenstad een 20-jaruge Bossche vrouw aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij had de prijskaartjes van enkele kledingstukken getrokken maar niet de onzichtbare beveiliging verwijderd waarna het poortalarm bij het verlaten van de winkel afging. Bij controle bleek dat de verdachte twee t-shirts en een sweatshirt in haar kinderwa-gen gestopt.

NEKKLACHTEN NA ONGEVAL (s-Hertogenbosch)

Een 23-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch is vanmiddag met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij reed komende vanuit Rosmalen en gaande in de richting van het centrum over de Bruistensingel. Ter hoogte van de kruising werd zij van achter aangereden door een 72-jarige automobilist uit Rosma-len.