Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdag middag 21-12 2001
16:14 vrijdag 21 december 2001

Martin Panman
0651611628

Fietser verongelukt

ASSEN Vanmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur is aan de Weierstraat een meisje van nog onbekende leeftijd verongelukt. Een vrachtwagen reed op de Weierstraat en wou bij de stoplichten rechtsaf slaan richting Kanaal. Volgens de verklaring van de chauffeur uit Tweede Exloermond sprong het verkeerslicht op groen waarna hij optrok en rechtsaf sloeg. Het meisje reed eveneens over de Weiersstraat en wilde kennelijk rechtdoor. Ze werd hierbij overreden door de rechtsafslaande vrachtwagen. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang.

Inbraak

MEPPEL Afgelopen nacht is ingebroken in café Clouseau aan de zuideinde in Meppel
Tot nu toe wordt alleen de fooienpot vermist.
De verdachte(n) zijn binnen gekomen door het wc-raampje en hebben vervolgens binnen nog twee deuren geforceerd. Het onderzoek is gaande. De eigenaar deed aangifte.

Brandende vrachtwagen

ZUIDWOLDE Vanmorgen is op een parkeerplaats van een benzine-station aan de A28 ter hoogte van Zuidwolde een vrachtwagen in brand gevlogen. De 24 jarige bestuurder rook een brandgeur waarna hij de combinatie parkeerde. Niet lang daarna vatte de cabine vlam. Een chauffeur van een andere vrachtauto wilde daarop een brandblusser halen in de winkel van het benzinestation maar kreeg deze niet mee. Een passerend lid van de Kon. Marechaussee kreeg deze wel mee en sloeg aan het blussen. Uiteindelijk arriveerde de brandweer om de brand volledig te blussen.

Bestuurder valt in slaap

HOOGEVEEN. Vanmorgen vroeg gebeurde er een ongeval op de A37 in Hoogeveen. Een 32 jarige bestuurder van een bestelauto reed in de richting van Emmen. Volgens zijn verklaring viel de man in slaap en botste tegen een voorganger, een 33 jarige automobilist uit Woerden. De Emmenaar verloor daarop de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de een greppel aan de rechterkant van de weg. De Emmenaar alsmede een inzittende van zijn bestelauto werden gewond overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

Scooter weg

ZUIDLAREN. Vanmorgen deed een 18 jarige jongeman uit Zuidlaren aangifte van diefstal van zijn scooter. Deze stond donderdagavond geparkeerd in de fietsenstalling achter een supermarkt aan de Marktstraat. De scooter, een rode Gilera Runner, voorzien van het verzekeringsplaatje JLV-803, was doormiddel van het stuurslot afgesloten.

Inbraak sportschool

EMMEN. De afgelopen nacht hebben inbrekers ingebroken in een sportschool aan de Haar in Emmen. Een ruit werd ingegooid waarna de inbreker(s) naar binnen konden komen. Een TV en een stereo installatie werden gestolen. De 55 jarige eigenaar deed aangifte.

Inbraak winkel

EMMEN. Vannacht is er ingebroken in een winkel aan de Derksstraat in Emmen. De voordeur van de winkel werd ingetrapt waarna de inbreker(s) een paar honderd gulden uit de kassa haalde en vervolgens verdwenen. De 46 jarige eigenaar deed aangifte.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe