Gemeente Zoetermeer

Veilig en schoon met oud en nieuw

De gemeente Zoetermeer stelt alles in het werk om de stad rond oud en nieuw zo veilig en schoon mogelijk te houden. Maar u kunt ook zelf een steentje bijdragen, met name op nieuwjaarsdag. Want op die dag gebeuren de meeste ongelukken met vuurwerk. Een belangrijke oorzaak hiervan is vuurwerk dat niet is afgegaan. Het is daarom van groot belang vuurwerkresten snel op te ruimen. Behalve veilig wordt de stad dan ook weer snel schoon.

Wat u kunt doen ...


1 januari
Wanneer u zo snel mogelijk na de jaarwisseling de vuurwerkresten bij elkaar veegt en ze uit de struiken of het plantsoen haalt, zorgt u dat kinderen geen vuurwerk kunnen afsteken dat eerder niet is afgegaan. Het afval kunt u in een grijze afvalzak doen en op de aanbiedplaats voor huisvuil zetten. De mensen van de gemeente komen deze zakken zo snel mogelijk ophalen. Vindt u na 2 januari nog een vuilniszak met vuurwerkafval, waarschuw dan de wijkpost in uw wijk. U vindt de wijkposten in de Stadsgids (pagina 62/63).

5 januari
Op zaterdag 5 januari kunt u uw kerstboom op verschillende plaatsen in de stad inleveren voor versnippering. Dat ruimt lekker op en is ook nog goed voor het milieu! De snippers worden gebruikt voor paden in natuurgebieden en parken. Zo levert uw kerstboom ook nog iets op voor de natuur in uw stad! Bel uw wijkpost voor de inleverplaatsen in uw wijk of kijk in de krant. De inleverplaatsen worden gepubliceerd op de Stadsnieuwspagina in het Streekblad.

Wat de gemeente doet ....

31 december
Op 31 december vanaf 23.00 uur zijn er mensen van de gemeente op pad. Zij komen in actie bij onveilige situaties op de wegen. Bijvoorbeeld bij vreugdevuren op straat. Zij doen dit tot in de vroege uurtjes van de nieuwjaarsdag.


1 januari
Op nieuwjaarsdag zijn de mensen van de gemeentelijke schoonmaakploegen volop aan het werk. Zij halen de eerste vuilniszakken met vuurwerkafval op van de aanbiedplaats. Ook ruimen zij de ergste rommel op waar dat nodig is. Zoals bij winkelcentra of op kruisingen van wegen. Zij werken hiervoor nauw samen met politie en brandweer.


2 januari
Vanaf woensdag 2 januari rijden de gemeentewagens weer door de stad om alles schoon te vegen en vuilzakken met vuurwerkafval op te halen. Dit kan uiteraard niet in één dag, maar zij doen wel hun best om van Zoetermeer zo snel mogelijk weer een schone stad te maken!
---

Gemeente Zoetermeer © December 2001

Last update: 21 December 2001 (15:56)