Gemeente Breda

21-12-2001

Gemeente Breda wint kort geding tegen Boer en Leunisse van Leefbaar Breda/Parel van het Zuiden

De rechtbank in Breda heeft de heren Boer en Leunisse van Leefbaar Breda/Parel van het Zuiden opgelegd dat zij binnen acht dagen al hun geuite beschuldigingen tegen ambtenaren van de gemeente Breda moeten rectificeren. De rechter besloot vanmiddag de eisen van de gemeente Breda toe te wijzen.

Het resultaat van het kort geding van de gemeente Breda tegen de heren Boer en Leunisse van Leefbaar Breda/Parel van het Zuiden is dat de politieke partij alle schadelijke en ongefundeerde beschuldigingen van corruptie moet rectificeren via BN de Stem, TVGazet en op hun eigen website. Daarnaast heeft de rechter in zijn uitspraak aangegeven ervan uit te gaan dat de heren Boer en Leunisse soortgelijk gedrag in de toekomst achterwege laten.

De gemeente Breda is tevreden met de uitspraak maar blijft bij haar standpunt dat het jammer is dat het tot een kort geding heeft moeten komen. De gemeente ziet de uitspraak als een bevestiging dat er wel degelijk grenzen zijn aan uitlatingen van een politieke partij in de richting van haar ambtenaren.

Breda, 21 december 2001