Korps: Groningen, plaats: diverse 21-12-2001
Politiebericht Groningen
vrijdagmiddag 21 december 2001

dagelijke pers

Groningen: slachtoffer brand bekend
Het slachtoffer dat op 10 december bij de brand in een caravan in Leens omkwam is inmiddels bekend geworden. Uit het DNA onderzoek is door het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut vastgesteld dat het gaat om een 39-jarige man uit Leens. Daarmee is het onderzoek door de politie afgesloten.

Zuidhorn: slachtoffer ongeval overleden
Het 17-jarige meisje dat donderdagavond bij een ongeval op het Niekerkerdiep ernstig gewond raakte bij een botsing met een taxi is in het ziekenhuis te Groningen overleden. Het slachtoffer werd als voetganger geschept door de auto terwijl ze langs de rijbaan liep.

Muntendam: inbraak in winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan de Nieuwe weg. De daders kwamen de winkel binnen door een ruit in te gooien met een straattegel. De daders namen een hoeveelheid sigaretten mee. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Groningen: lastige busklant
De politie heeft vrijdagochtend een 16-jarige jongen uit Ten Boer aangehouden op het Stationsplein. De jongen maakte samen met een vriend amok in de streekbus nadat bleek dat ze geen strippenkaart hadden. Toen ze de bus moesten verlaten begonnen ze zich vervelend te gedragen. Ook tegenover de politie agenten weigerden ze te vertrekken. Op een bepaald moment gooide de 16-jarige jongen een bierglas, dat hij bij zich had, op straat kapot. Hierop is de jongen aangehouden, waarbij door hem hevig verzet is geboden. Door pepperspray te gebruiken kon de jongen mee naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden.

Muntendam: dodelijk ongeval
Bij een botsing met een boom op de Tussenklappen Oost in Muntendam verongelukte een inwoonster van Zuidbroek. De vrouw raakte tijdens een hevige regenbui met haar auto van de weg. Toen zij wilde corrigeren raakte de auto in een slip en kwam in de lager gelegen berm tegen een boom tot stilstand. De vrouw moest door de brandweer uit haar beknelling worden bevrijd. Zij overleed aan haar verwondingen.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844(30ctpm)