Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
21 december 2001

TUI Nederland Award for Sustainable Tourism Development

TUI Nederland en de NHTV internationale hogeschool Breda reikten op 21 december voor de tweede maal de TUI Nederland Award for Sustainable Tourism Development uit. De internationale prijs voor de beste afstudeerscriptie op het terrein van duurzaam toerisme ging dit jaar naar drie scripties. Elise Allart studeerde met de scriptie 'Succesful collaboration factors between local communities and protected areas in Europe' af aan de Universiteit van Bournemouth. Esther Hameete, student aan de Hogeschool Delft, kreeg de gedeelde eerste prijs voor haar scriptie 'Touroperators, ecolabels and tourists; a connection'. Dirk Hendriks en Marjolein Laninga schreven de derde scriptie die de eerste prijs kreeg toebedeeld. Deze twee studenten van de Universiteit Wageningen studeerden af op het onderwerp 'The lodge and its environment'.

Louis Frankenhuis, voorzitter van de Raad van Bestuur van TUI Nederland, reikte de prijs uit. De TUI Award bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 1.000 euro. Een klein deel hiervan wordt besteed aan de digitale publicatie van de scriptie om de publieke toegankelijkheid ervan te vergroten.

In totaal waren er 9 genomineerde scripties van studenten van de Universiteit van Bournemouth in het Verenigd Koninkrijk, de Universiteit Wageningen, de Hogeschool Delft en de NHTV internationale hogeschool Breda.

De jury bestond uit Lotta Sand, manager duurzaam toerisme van de Zweedse touroperator TUI Fritidsresor, Jan Huismans, voormalig plv. uitvoerend directeur van het VN Milieuprogramma (UNEP) en Nico Visser, hoogleraar Duurzaam Toerisme aan de NHTV.

De prijs is in 1999 door TUI Nederland ingesteld ter gelegenheid van de oprichting van de leerstoel duurzaam toerisme aan de NHTV en de inauguratie van Nico Visser, milieumanager van TUI Nederland, als hoogleraar duurzaam toerisme.