Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

BOUW BOECHORST KAN BEGINNEN. START VERKOOP MAART A.S.

In mei 2002 gaat in Boechorst de eerste paal de grond in. Op vrijdag 21 december j.l. sloten wethouder Tummers van de gemeente Noordwijk en de heer Jelier, directeur van Bouwfonds Wonen B.V. (Zuid/West) een overeenkomst die hiervoor de weg vrijmaakt. In het project Peterhof zal Bouwfonds 84 woningen bouwen: 13 goedkope koopwoningen, vijfentwintig rijenwoningen in de middenklasse, achtentwintig appartementen, acht dure appartementen en acht villas.

Tegelijkertijd start de Noordwijkse Woning Stichting met de bouw van 32 sociale huurappartementen. De gemeente Noordwijk verkoopt 5 kavels voor het zelf bouwen van een vrijstaande woning. In de toekomstige nieuwbouwwijk zal 48% sociale woningbouw komen; 30% van de alle te bouwen woningen valt in de in de sociale huursector. In totaal zullen er ruim 700 woningen in Boechorst worden gebouwd.

De volgende maand (januari 2002) wordt begonnen met het bouwrijp maken van de eerste fase en met het versmallen van de Van Berckelweg.

In maart 2002 start de verkoop van de eerste woningen. Dit zal door advertenties in de plaatselijke en regionale kranten ruim aandacht krijgen.

Gezien de grote vraag naar woningen in Noordwijk zal Boechorst versneld gebouwd gaan worden. Was de planning eerst 7 jaar voor de bouw van deze nieuwe woonwijk, nu moet deze wijk in 4 jaar tijd gebouw zijn. Dit heeft tot gevolg dat ook Offem- Zuid veel sneller (2004) dan oorspronkelijk de bedoeling was in ontwikkeling genomen wordt. Hiermee wordt voorkomen dat er een gat zal ontstaan in tijd tussen de bouw van de laatste woningen in Boechorst en de eerste woningen in Offem-Zuid.

Noordwijk 21 december 2001

AJZ/Communicatie, tel. 071-3660206/451