Ingezonden persbericht

Winnaar Tilburgse Vredesprijs in gesprek in KRO De Wandeling

, 18-12-2001 -- Een stap naar vrede op het pelgrimspad met Lucette Verboven. Sinds 11 september is duidelijk dat vrede niet vanzelfsprekend en dat oorlog geen ver-van-mijn-bed-show is. Het zal moeilijk worden om rond de kerstboom te gaan zitten alsof er niets aan de hand is. Met de Pax Christi Adventstochten willen Pax Christi en KRO De Wandeling stap voor stap op weg gaan naar het feest van de vrede, Kerstmis. Ook op televisie.

De gekozen routes maken deel uit van het Pelgrimspad, dat KRO De Wandeling dit tv-seizoen in 39 etappes aflegt. KRO De Wandeling maakt opnames van de vier Adventstochten en portretteert daarnaast mensen die hun eigen verhaal van hoop en vrede vertellen.

Op vrijdag 21 december is Hans van Zon te gast. Hij ontving de onlangs Tilburgse Vredesprijs voor zijn niet aflatende inzet voor illegale vluchtelingen. Een stevige burn-out deed hem twijfelen aan dit werk, want hij heeft ook een gezin te onderhouden. Lucette Verboven praat met hem over die inzinking, de angst die hem in de greep houdt en de moeite die hij doet voor mensen aan de rand van de samenleving.

Aansluitend aan het gesprek met Hans van Zon een uitgebreid verslag van de derde etappe van de Pax Christi Adventstochten, die afgelopen zondag werd gelopen. Zo'n 250 wandelaars liepen van de Drunensche Duinen naar Cromvoirt, een bezinnende tocht van 14 kilometer.

KRO De Wandeling, vrijdag 21 december 16.30 uur, Nederland 1. (hh. zondag 23 december om 9.30 uur)



Ingezonden persbericht