Euronext Brussels

Persberichten - 21/12/2001

De groep Dexia brengt haar participatie in het kapitaal van haar Italiaanse dochter Dexia Crediop van 60% op 70% door aankoop van de 10% die in handen waren van Banca Popolare di Bergamo

De groep Dexia brengt haar participatie in het kapitaal van haar Italiaanse dochter Dexia Crediop van 60% op 70% door aankoop van de 10% die in handen waren van Banca Popolare di Bergamo.

In februari 2000 ondertekende de groep Dexia, meerderheidsaandeelhouder van Dexia Crediop ten belope van 60%, een partnershipakkoord met de vier grootste Italiaanse volksbanken - Banca Popolare di Bergamo, Banca Popolare di Milano, Banca Popolare dell'Emilia Romagna, Banca Popolare di Verona -, waarvan elk 10% van het kapitaal van Dexia Crediop verwierf.

Dit akkoord is het concrete resultaat van een samenwerking waardoor Dexia Crediop kan beschikken over Italiaanse aandeelhouders die via hun netwerk aanwezig zijn op een groot deel van het Italiaanse grondgebied en waardoor de volksbanken hun producten- en dienstengamma kunnen uitbreiden.

In december 2001 neemt Dexia Banque Internationale à Luxembourg de 10% in Dexia Crediop over van Banca Popolare di Bergamo. Dexia Banque Internationale à Luxembourg is binnen de groep verantwoordelijk voor de activiteiten van financieel beheer.

Dexia Crediop is de Italiaanse leider inzake financiële dienstverlening aan de lokale besturen en de openbare sector met een marktaandeel van nagenoeg 30%. In februari 2001 breidde Dexia Crediop zijn traditionele activiteiten uit tot vermogensbeheer en administratief fondsenbeheer, waardoor het in Italië de referentie-entiteit werd voor alle activiteiten van de groep Dexia.

In dit kader werd in Milaan Dexia Fund Services Italia opgericht, een 100%-dochter van Dexia Crediop, gespecialiseerd in administratief fondsenbeheer en operationeel sedert november 2001. Deze vennootschap steunt in het bijzonder op de knowhow van Dexia Fund Services, dat gespecialiseerd is in dienstverlening aan de beleggingsfondsen van de groep Dexia en wereldwijd meer dan 700 medewerkers tewerkstelt.

Verder is de groep Dexia in Italië aanwezig in de activiteit Private Banking via Dexia SIM in Milaan.

Bron: Dexia
Provider: Euronext Brussels