Ingezonden persbericht


Persbericht Friesland Coberco

P E R S B E R I C H T

21 december 2001

Goede verkopen merkproducten in 2001

Winst Friesland Coberco volgens verwachting, omzet stijgt

Friesland Coberco Dairy Foods verwacht over het gehele jaar 2001, conform de in september jl. uitgesproken verwachting, een nettowinst van 78 miljoen euro / 172 miljoen gulden te realiseren. Dit komt overeen met de nettowinst van 2000. De netto-omzet zal toenemen met circa 6 procent tot 4,4 miljard euro / 9,7 miljard gulden (2000: 4,1 miljard euro / 9,1 miljard gulden).

De omzetstijging met 6 procent is gerealiseerd door hogere verkoopprijzen en volumegroei. De omzet van de hoofdmerken is in 2001 met circa 13 procent gestegen. Ook de bijdrage van de hoofdmerken aan de nettowinst is toegenomen. De nettowinst is negatief beïnvloed door de stijging van de grondstofprijzen en extra kosten als gevolg van de uitbraak van mond- en klauwzeer in de eerste helft van 2001 (8 miljoen euro / 18 miljoen gulden). Ook wordt een voorziening voor reorganisatiekosten getroffen voor de eerder aangekondigde sluitingen van drie kaasproductielocaties en aanpassingen van de melkpoederproductie.

In de winst over 2001 worden de resultaten van de recente acquisitie van Nutricia Dairy & Drinks Group (Chocomel, Fristi, Extran, Milli) niet opgenomen.

De definitieve jaarcijfers worden 7 maart 2002 gepresenteerd.

Fusie Dinkelland

De Algemene Vergadering van Zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën UA en de Ledenvergadering van de Coöperatieve Zuivelindustrie Dinkelland BA in Losser hebben ingestemd met de fusie van beide coöperaties per 1 januari 2002. De fusie vindt plaats op verzoek van Dinkelland en is gebaseerd op een bestaand contract.

P E R S B E R I C H T

21 december 2001

Raad van Commissarissen

R. ter Haar lid Raad van Commissarissen Friesland Coberco

De heer mr. Rob ter Haar is met ingang van 19 december 2001 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Friesland Coberco Dairy Foods Holding NV.

Ter Haar is sinds 1999 voorzitter van de Raad van Bestuur van Hagemeyer NV. Daarvoor was hij ondermeer voorzitter van de hoofddirectie van De Boer Unigro NV en lid van de directie van Koninklijke Douwe Egberts.

De Raad van Commissarissen van Friesland Coberco Dairy Foods is met deze benoeming voltallig en bestaat in totaal uit twaalf leden. Acht hiervan zijn de leden van het bestuur van Zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën en vier zijn externe commissarissen. Naast R. ter Haar zijn dat J. Draijer, J. Peelen en

A.J. Reeders.