Speciale editie over liefde bij Palabras de Amor
Waarom?
Omdat er vooraf een debat plaats vindt met het thema Liefde en Geluk. Dit debat is het laatste debat in een serie van zeven debatten onder de titel Moraal van de Twintigers (M:20), een samenwerkingsproject van De Balie en Paradiso. Omdat er nooit genoeg woorden zijn om de liefde te bezingen. Na afloop van het debat komen de performance poets, schrijvers en rappers te voorschijn en wordt de liefde bezongen. En dat doen we met de volgende mensen: Zena Edwards.
Deze engelse dame kreeg al eerder de zaal muisstil tijdens Palabras met haar betoverende stem en haar prachtige teksten. Zena Edwards is een dichter en schrijver die haar spoken word vermengt met jazzy grooves en Afrikaanse instrumenten. Deze keer neemt ze een volledige band mee. Birgitta Hacham
Hacham is toneelschrijfster, dichteres, filmmaakster en scenarioschrijfster. Een paar maanden geleden won ze De Hollandse Nieuwe Toneelschijfprijs 2001 met het stuk T n L: Wat vinden mannen nu écht van vrouwen en relaties? Hmm, een expert op het gebied van de liefde? Lange Frans.
Rapper van de hiphop-formatie D-Men. Hij freestylde er eerder dit jaar vrolijk op los tijdens de Nationale Freestyle competitie en won met zijn groep D-Men de publieksprijs tijdens de Grote Prijs van Nederland 2001. Gaat speciaal voor deze avond zich berappen op de liefde. Mohammed Benzakour
Benzakour is schrijver, dichter en publicist voor o.a. het NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. In het afgelopen jaar publiceerde hij een serie columns over de liefde in de Volkskrant. Hij werd ooit door de jury van de Mediaprijs Gemeente Amsterdam omschreven als tegendraads, recalcitrant en verrassend . DJ Lovesupreme laat de liefde spreken middels naald en vinyl.

Paradiso, grote zaal
vrijdag 21 december
aanvang: 22:00
aanvang M:20: 20:00
entree: f. 15,- incl.
Kaarten voor M:20 zijn ook geldig bij Palabras de Amor verkoop alleen aan de zaal
voor meer info over m:20 zie www.balie.nl of www.paradiso.nl
---
las_palabras@hotmail.com