Gemeente Den Haag

2001-12-17: Gemeente presenteert nieuwe sportwebsite en digitale sportkaart

De gemeente Den Haag presenteert vrijdag 21 december a.s. om 14.30 uur een nieuwe sportwebsite. Ook wordt dan de digitale sportkaart geopend. Komend voorjaar opent de gemeente voor Haagse sportclubs de mogelijkheid een cursus te volgen om een eigen website te bouwen. De nieuwe mogelijkheden vormen een onderdeel van de feestelijke opening van vijf nieuwe telematicacentra die zijn ondergebracht in vijf vestigingen van de Openbare Bibliotheek.

Leden van de gemeenteraad, sporters en bibliotheekbezoekers stellen de vijf telematicacentra tegelijk in gebruik. Dit geschiedt door middel van de quiz 'ICT in Den Haag', die vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui wordt geleid door wethouder Wilbert Stolte van Leefbaarheid, Milieu, Sport, Promotie, Media- en informatiebeleid en coördinatie Scheveningen, en wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratie. De deelnemers ondergaan hierbij een test op hun digitale kennis, gebaseerd op de internettoepassingen die in het afgelopen jaar in Den Haag zijn geïntroduceerd zoals o.a. Residentienet. De winnaars worden bekend gemaakt door de oud-voetbalscheidsrechter en Haags sportambassadeur John Blankenstein.

Een bezoeker van de vernieuwde website Sport (www.denhaag.nl/sport) treft alle Haagse sportinformatie. De digitale sportkaart geeft de bezoeker informatie welke sportmogelijkheden er in eigen buurt zijn. De cursus voor het bouwen van een eigen website kunnen de sportclubs terecht in de telematicacentra. De cursus begint in het tweede kwartaal van het nieuwe jaar. Daarover worden de spotclubs door de gemeente Den Haag nader geïnformeerd. De telematicacentra zijn gevestigd in de wijken Laakkwartier (Linnaeusstraat 2), Loosduinen (Loosduinse Hoofdstraat 555), Morgenstond (Leyweg 531), Regentessekwartier (Newtonstraat 8), Vruchtenbuurt (Mient 277) en Centrale Bibliotheek (Spui 68).

17 december 2001

last update: 18 december 2001 ;pag.: 10079; auteur: 77