PERSBERICHT - 15 DECEMBER 2001

Duitsland

Persinformatie
Duits Verkeersbureau

December 2001

Kerstparade van mijnwerkers in Leipzig

Voor het eerst wordt dit jaar in de stad Leipzig in de Duitse deelstaat Saksen een parade van mijnwerkersgilden uit het naburige Ertsgebergte gehouden. De optocht, waaraan meer dan zeshonderd (voormalige) mijnwerkers uit deze streek meedoen, begint op zaterdag 22 december om 13.30 uur. Alle zogeheten `Bergmänner' zullen hun traditionele kledij dragen. De optocht verloopt van het Brühl naar de Augustusplatz in het centrum van Leipzig. Op dit laatste plein zullen de mijnwerkers om 14.30 uur een concert geven.

In het Ertsgebergte worden in de adventstijd regelmatig parades door mijnwerkers gehouden. De optochten trekken daar jaarlijks duizenden toeschouwers. Leipzig heeft door de eeuwen heen sterk geprofiteerd van de rijke bodemvondsten (vooral zilver) in het Ertsgebergte, die veelal in de stad werden verhandeld. Veel van de prachtige huizen en gebouwen in de prachtig gerestaureerde stad zijn aan deze bloeitijd te danken.

Leizpig geniet tegenwoordig onder meer faam vanwege de sfeervolle kerstmarkt die er elk jaar plaatsvindt en de vele concerten met muziek van Johann Sebastian Bach (o.a. met het beroemde Thomanerkoor). Met de parade van de `Bergmänner' heeft de stad er nu in de adventstijd een nieuwe attractie bij.

Meer info:
Leipzig Tourist Service, Richard-Wagner-Strasse 1, D-04109 Leipzig, tel. 00 49.341 71 04 310, fax 00 49.341 71 04 301 en internet: www.leipzig.de