SP en Rood helpen gedachtenis SDAP'er Wibaut levend te houden


Rotterdam, 20 december

Het monument op de Paasheuvel in Vierhouten ter nagedachtenis van SDAP-kopstuk Wibaut is onlangs gerestaureerd. De SP en ROOD bieden komende zaterdag 22 december om half drie aan de oud-AJC (de beheerder van de Paasheuvel), een cheque van tweeduizend gulden aan voor verder onderhoud van het waardevolle monument.


De socialist Wibaut legde als wethouder in Amsterdam de grondslag voor de sociale woningbouw in Nederland. Vandaar de verkiezingsslogan van de SDAP in die dagen: Wie bouwt? Wibaut! Het levend houden van de gedachtenis aan deze socialistische pionier is extra van belang in een tijd waarin het begrip sociale volkshuisvesting' besmet verklaard lijkt door de heersende neoliberale politiek. Steeds meer oude wijken met goedkope huizen gaan tegen de vlakte en maken plaats voor duurdere koop- of huurhuizen. Mensen worden daardoor vaak hun wijk uit gedwongen, en er blijft steeds minder betaalbare huisvesting over. Vooral ook jongeren komen tegenwoordig nog maar moeilijk aan betaalbare huisvesting. Voor hen is een nieuwe Wibaut meer dan welkom in de politiek!

Meer informatie: Sjoerd de Jong, ROOD, jongeren in de SP, 024 - 324 21 28, of Agnes Kant, bereikbaar via 070 - 318 30 44.